2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-06-29 11:31:42

Mostantól nem okoz gondot a csapadék

Az Oldalkosár utca 4 szám alatti óvodában a csapadékvíz elvezetés jelentette a legnagyobb problémát mind a szülők, mind a pedagógusok körében. Többek között ezt is megoldják augusztus 31-ig a szakemberek. A munkálatokat csütörtök délelőtt Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere is megtekintette.

Mostantól nem okoz gondot a csapadék

Az intézménynek van két terasza, amik medencévé változtak egy nagyobb esőzés során. Ennek okán a falak is átnedvesedtek, így a belső vakolat, festés is károsodott. A kivitelező ezt a problémát már megoldotta, így a már a csapadék sem jelenthet gondot.

Mostantól nem okoz gondot a csapadék

Az óvodában a felújítás azonban nem csak ennyiből áll. Teljes megújuláson esik keresztül az épület. Padló burkolatokat teljesen kicserélik, új festést kapnak a falak, megújulnak a mellékhelyiségek, illetve a konyha is felújításra kerül. Eddig a mosókonyha és a tálalókonyha egybe volt nyitva, most azonban szétválasztják ezeket. Ezzel a szeparációval most már teljesen megfelel a kor követelményeinek.

Mostantól nem okoz gondot a csapadék

Az egyik legnagyobb változás, hogy a főbejárat helye megváltozik. Szeptembertől nem az Árpád utca felől, hanem az Oldalkosár utca irányából lehet bejutni az épületbe. Erre azért volt szükség, mert így lehetett kialakítani a mozgáskorlátozottak számára is megfelelő rámpát. A felújítások ideje alatt az ovisok a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába járnak.

Mostantól nem okoz gondot a csapadék

Az Oldalkosár 4 alatti épület közel 36 millió forintból szépül meg. Érdemes megjegyezni, hogy évekkel ezelőtt a hőszigetelés, a külső nyílászáró csere és a fűtéskorszerűsítés már megtörtént. Most a belső nyílászárók cseréje fog többek között megvalósulni.” – mondta el Hegedűs Zoltán.

Mostantól nem okoz gondot a csapadékHegedűs Zoltán

A Magvető utcai óvodához és a Pál utcai óvodához hasonlóan tehát az Oldalkosár utca 4 száma alatti intézményben is rendben haladnak a munkálatok. A munkáknak augusztus 31-ig kell befejeződniük, így szeptembertől az ovisok már az új épületben játszhatnak.

Mostantól nem okoz gondot a csapadék

Sz.Viktor