2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2018-01-02 16:38:18

Modern sportuszoda is épül Makón

A makóiak egyik legnagyobb álma, egy modern uszodakomplexum is megépül a Hagymatikum bővítése kapcsán. Ráadásul a korábban kikalkulált 8,8 helyett 9,5 milliárdot kap az önkormányzat a beruházás megvalósítására. Ezt Farkas Éva Erzsébet polgármester kedden jelentette be.

Modern sportuszoda is épül Makón

Az idei esztendő első munkanapján örömteli hír bejelentése miatt tartott a makói InfoPontban sajtótájékoztatót Farkas Éva Erzsébet. A polgármester elmondta: megszületett az a kormányzati döntés, miszerint a Maros-parti település megkapja azt az összeget, melyből bővíthetik a Hagymatikumot. Ráadásként a korábban kikalkulált 8,8 helyett 9,5 milliárdot utalnak a város számlájára három ütemben, 2018 és 2020 között. Farkas Éva Erzsébetet hallja:

Modern sportuszoda is épül Makón

Modern sportuszoda is épül Makón

Az uszodakomplexum látványterve

A makóiak legnagyobb örömére a bővítés egy modern uszodakomplexumot is tartalmaz. Nem csupán nemzetközi szabályoknak megfelelően alakítják ki a létesítményt, hanem számos elemet is tartalmazni fog a több emeletes épület. A jelenlegi tanmedence vízmélysége - alig több mint 1,2 méter - így csak a legkisebbek számára, vagyis az úszásoktatásra alkalmas. Az új uszodában viszont már versenyeket is rendezhetnek a makóiak.

Modern sportuszoda is épül Makón

- A fejlesztés nem csak a turizmus fellendítését szolgálja, hanem a helyi vállalkozások számára is kiemelt beruházásnak számít, az önkormányzat 2018-at a vállalkozások évének nyilvánította - folytatta Farkas Éva Erzsébet. A városvezető kiemelte: számos szolgáltatásnak biztosítanak majd helyet az új szárnyban, hiszen egy hatalmas ételudvar, illetve egyéb részleg is várja majd a vendégeket.

Modern sportuszoda is épül Makón

Makoveczi terek kápráztatják majd el a betérőket

A száz százalékos állami támogatás három részletben érkezik majd meg Makóra. Ebben az esztendőben több mint 1 milliárd 955 milliót utalnak át, 2019-ben majd 4,72 milliárdot, a fennmaradó összeget pedig 2020-ban. - Orbán Viktor miniszterelnöknek és Lázár János miniszternek, a térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően a torzóból megépülhet a Fürdők temploma, vagyis teljes lesz az a létesítmény, amit egykoron Makovecz Imre tervezett - mondta végül Farkas Éva Erzsébet.

Modern sportuszoda is épül Makón

Ilyen lesz a családi és élményzóna

Fotók (amin nincs vízjel): makói önkormányzat

Munkatársunktól. K.