2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-10-12 14:18:00

Mobil applikációval is tájékozódhatnak

Hódmezővásárhely Önkormányzata minden lehetőséget megragad, hogy tájékoztassa az itt élőket, vagy az ide látogató turistákat. Ilyen volt korábban a facebook oldal, az instagram, vagy a megújult weboldal is. Most egy mobilapp-ot mutattak be, mely már letölthető, akár androidon, akár IOS-on keresztül.

Mobil applikációval is tájékozódhatnak

Hegedűs Zoltán

A legfontosabb célja a mobil applikációnak az, hogy információhoz jutassa az itt élőket, azonban próbálják ezt interaktívvá tenni, és a lakosok is jelezhetnek az applikáción keresztül a városnak. Szeretnék, hogy az ide látogatók könnyebben megtaláljanak olyan dolgokat a városban, ami iránt érdeklődnek, éttermekre, szórakoztató egységeke gondolnak leginkább, de szükség esetén a kórházat, vagy gyógyszertárakat is kereshetnek az app segítségével.

Mobil applikációval is tájékozódhatnak

Androidon

A nyitó oldalon helyi hírek és információk jelennek meg, de lehet lakossági bejelentést tenni, és az intézményekről is kaphatunk tájékoztatást a használatával. Térkép segítségével is tájékozódhatunk, ez főleg a városba látogatóknak adhat segítséget. A menü rendszerrel rendezetten meg lehet találni azt, amivel kapcsolatban a felhasználó tájékozódni szeretne – ilyen a közigazgatás, az intézmények, a turizmus, a gasztronómia, vagy az egészségügy fül. – tájékoztatott Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Mobil applikációval is tájékozódhatnak

IOS-on

Az eseményekről is lehet tájékozódni az applikáción keresztül, és egyetlen kattintással a saját telefonunk naptárához adhatjuk a programot. Térképen keresztül pedig kipipálhatjuk, hogy mit keresünk, így egész pontos képet kaphatunk a városban található arról, amire éppen szükségünk van.

Az applikáció három és félmillió forintból készült el, és már letölthető akár az app store-ból, akár a google play áruházból Hódmezővásárhely néven, a város fekete fehér címerével ellátva.

sk