2018. január 16. kedd, Gusztáv
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Felhős / 2°C
sze / 4°C
cs / 2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-10-18 19:12:27

Mintha az Idő tükörbe nézne

Új verses kötetét mutatta be Diószegi Szabó Pál, költő, a Németh László Városi Könyvtárban Hódmezővásárhelyen, szerdán. A "Mintha az Idő tükörbe nézne" című kiadvány, az elmúlt két és fél év alkotásait gyűjti egybe.

Mintha az Idő tükörbe nézne

Délután 5-órakor kezdődött Diószegi Szabó Pál, történész, költő új verses kötetének bemutatója a Németh László Városi Könyvtárban. A szerző 2014-ben jelentette meg harmadik verskötetét, "Pár-atlan én-ek" címmel, ezt követte a most megjelent, "Mintha az Idő is tükörbe nézne".

Mintha az Idő tükörbe nézne

Különlegessége a most megjelent könyvnek, hogy a versek részben Gáspár Ferenc történelmi regényéhez készültek és ahhoz közvetlenül kapcsolódnak. Bene Zoltán, író, a bemutatón elmondta, hogy Diószegi Szabó Pál, a nagy kortárs líráról tudomást nem véve járja költészetében, a saját útját. Hozzátette, hogy tradicionális formák igen széles spektrumát alkalmazza a kötetben a költő, akinek a versein látszik, hogy nagyon sok dologgal foglalkozik.

Mintha az Idő tükörbe nézne

A "Mintha az Idő a tükörbe nézne" című verskötet  6 ciklusa, főleg a trubadúr varázs köré épül. Diószegi Szabó Pál a következő szavakkal jellemezte, most megjelent kötetét:

Mintha az Idő tükörbe nézne

A könyvből verseket szavalt a bemutatón Bajnócziné Rácz Éva. Rácz Attila, valamint Szögi László Krisztián. A költeményekhez illusztrációkat, Pusztai Virág készített.

Mintha az Idő tükörbe nézne

n.j.