2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Tiszta / 1°C
p / 2°C
szo / 5°C
Közélet és Művelődés
Megyeri József | 2017-01-23 12:49:39

Minősített Könyvtár a Somogyi

A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár elnyerte a Minősített Könyvtár címet. Az elismerő díszoklevelet a magyar kultúra napján, január 22-én, vasárnap, a Magyar Művészeti Akadémiának otthont adó Pesti Vigadóban Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól vette át Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója. Az ünnepségen részt vett Sikaláné Sánta Ildikó, a bibliotéka igazgatóhelyettese is.

Ugyancsak ekkor adták át a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Közművelődési Minőség és Könyvtári Minőségi Díjakat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény címeket is.

A Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter 2011 óta hirdet pályázatot a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek elismerésére.

Minősített Könyvtár a Somogyi

A korábbi években hat könyvtár nyerte el ezt az elismerést: a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, a szombathelyi Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltár, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

A Minősített Könyvtár címet elnyerő intézmények öt évig jogosultak a cím használatára. Az elismerés birtokában pályázhatnak a Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére.

Somogyi-könyvtár célja, hogy minden munkatársa ismerkedjen meg a minőségirányítás alapfogalmaival, azonosuljon a minőség alapú szemlélettel, ezek elfogadásával járuljon hozzá a könyvtári szolgáltatások színvonalának emeléshez.

A könyvtár vezetésének elkötelezettsége a minőségbiztosítás területén, a minőség iránti felelősség érvényesítése, a minőségpolitikai szempontok és az azoknak való megfelelés teljes körű elfogadtatása.

Minősített Könyvtár a Somogyi

Forrás és fotók:

Somogyi-könyvtár