2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-31 19:36:02

Miniszteri elismerés Apátfalvának

Apátfalva önkormányzatának a közfoglalkoztatás terén elért kimagasló munkáját dr. Pintér Sándor belügyminiszter is kiválónak értékelte, ezért november 16-án Budapesten elismerést adományoz a községnek - ezt Szekeres Ferenc polgármester jelentette be a keddi testületi ülésen.

Miniszteri elismerés Apátfalvának

Apátfalván nagy hangsúlyt fektetnek az értékteremtő közmunkára. A községben a közfoglalkoztatottak tevékenységének csak kis töredékét teszi ki az úgymond klasszikus közmunka, vagyis az utcák seprése. Ezzel szemben az önkormányzat gazdaságában állatokat tartanak, növényeket termesztenek, a különféle műhelyekben pedig padokat, kerékpártárolókat, járdalapokat és tüzelőanyagot is gyártanak. A megtermelt javak egy részét értékesítik, más részét maguk használják fel, de bőven jut a rászorulók megsegítésére is. Ezt az erőfeszítést már Budapesten is díjazzák.

Miniszteri elismerés Apátfalvának

A pátfalvi testület kedden ülésezett, s ezen jelentette be az ezzel kapcsolatos örömhírt Szekeres Ferenc polgármester. - Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a közfoglalkoztatás terén elért kimagasló munkánkat elismerésben kívánja részesíteni, így november 16-ára meghívott minket a Belügyminisztériumban tartandó ünnepségre, ahol átadja a díjat - sorolta a község vezetője. Az apátfalviak nem csupán egy oklevelet kapnak, hanem az elismerés mellé anyagi támogatás is jár, melyet a közmunka-program további fejlesztésére fordíthatnak.

Miniszteri elismerés Apátfalvának

A bejelentés után a testület rátért a munkára. - A községben számos civil szervezet működik, a kulturálison át egészen a sporttal foglalkozókig, s a beszámolójukat hallgattuk meg és fogadtuk el - folytatta Szekeres Ferenc. Az egyesületek vezetői külön kitértek arra, hogy az önkormányzattól kapott támogatást milyen formában használták fel, de beszéltek a várható programjaikról is.

Miniszteri elismerés Apátfalvának

A grémium a fentieken kívül arról is tárgyalt, melyik szolgáltatóval kössön majd megállapodást a közvilágítás biztosítására. Emellett zárt ülésen szociális jellegű kérdésekről is döntöttek, így többek között rászoruló apátfalvi családok segítéséről.

Miniszteri elismerés Apátfalvának

Munkatársunktól. K.