2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Tiszta / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Zenei hírek
Égető Réka | 2017-02-27 19:18:48

Mindörökké Dylan!

Bob Dylan zeneiségét, zsenijét idézte meg hétfőn este a Vásárhelyi Esték sorozat a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban, ahol Fényesi Tóth János és az Artus Duó tagjai beszélgettek az immár irodalmi Nobel-díjas legendáról.

Mindörökké Dylan!

Bob Dylan amerikai énekes, dalszerző, zenész, költő vitathatatlan módon beírta magát az összes zenei lexikonba. Elég csak szemrevételeznünk díjainak listáját: Oscar-, Golden Globe-, illetve 13 Grammy-díj is sorakozik a polcain, hogy csak a legismertebbeket említsük az elismerések közül. A 2016-os esztendőben aztán egy sokak szemében váratlan kitüntetéssel is elismerték: neki ítélték oda az irodalmi Nobel-díjat.

Mindörökké Dylan!

Dani Imre zenész, költő, az Artus Duó egyik tagja a következőképpen foglalta össze ezzel kapcsolatos véleményét: „Lehet, hogy a döntés sokaknak meglepő volt, de én úgy gondolom, hogy Dylan szövegei – bár nem lehet őket a zenei környezetből kiszakítani, de – önálló versként is megállnák a helyüket.”

Mindörökké Dylan!

Fényesi Tóth János, Tóth János és Dani Imre

Kiderült a beszélgetés során, amelynek szerkesztő-műsorvezetője Fényesi Tóth János volt, hogy az Artus Duó mindkét tagja (Dani Imre és Tóth János) számára meghatározó élmény volt Bob Dylan, sok szempontból miatta fordultak a zene felé.

Mindörökké Dylan!

Az este folyamán számos Dylan-nóta felcsendült, köztük olyan ismertek, mint a Blowin’ in the Wind, vagy a Mr. Tambourine Man. Ez utóbbit megtekintheti, hallgathatja az Artus Duó előadásában.

A zenés beszélgetésen elsősorban a ’60-as, ’70-es évek dalai csendültek fel. A közönség láthatóan élvezte az előadást, hiszen maguk is együtt ringtak Dylan dallamaival.

Mindörökké Dylan!

ÉR.