2018. január 16. kedd, Gusztáv
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
4°C
Felhős / 3°C
sze / 4°C
cs / 2°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-09-14 11:26:04

Mindig megújul a Zöldség- és Virágfesztivál

Balástya a XVIII. Balástyai Falunapokra készül, amit hagyományosan a Zöldség- és Virágfesztivállal együtt szerveznek meg, ebben az évben szeptember 15-17. között. Az idén azonban a fesztivál kiegészül a Csongrád Megyei Polgárőr Nappal is. Ennek részleteiről beszélgettünk a Rádió 7 Napraforgójában Ujvári László polgármesterrel és Fodor Tamás rendezvényszervezővel.

Mindig megújul a Zöldség- és Virágfesztivál

A balástyaiak immáron tizennyolcadik alkalommal örvendeztetik meg a helyieket, illetve a környező településről érkezőket falunapjukkal, ami egy apró mozzanatból, egy fogatos felvonulásból nőtte ki magát többnapos, minden érzéket magával ragadó rendezvénnyé. Az egyszeri felvonulás köré először falunapot szerveztek, majd mellé társult a Zöldség- és Virágfesztivál is. Természetesen a szüreti felvonulás az idén sem maradhat el. Az idén kora tavasszal merült fel az ötlet, hogy a megyei polgárőrök a Balástyai Falunapokon találkozzanak, így a falunap és a fesztivál most kiegészül XVII. Csongrád Megyei Polgárőr Nappal is.

Mindig megújul a Zöldség- és Virágfesztivál

Ujvári László

A sokszínű program kavalkád Szegedtől a Dunántúlig vonzza a vendégeket, de külföldről is gyakran érkeznek vendégek. Az idén számos civil szervezet is bemutatkozik, de mellettük kézművesek is megmutathatják portékáikat. A programsorozat egyik látványossága pedig a rendezvényházban kiállított fantasztikus zöldség- és virágkompozíciók: a tavalyi évben például igazi erdei miliőt varázsoltak az intézménybe.

Az idei évben számos újdonság lesz a programok között. Ilyen például egy ún. Karma Party kialakítás a kiállításon belül, amelyben a hagyományos konyhaművészet kerül terítékre: lesznek lekvárok, befőttek, savanyúságok, illetve konyhai eszközök is.

Mindig megújul a Zöldség- és Virágfesztivál

Fodor Tamás

Természetesen zenei élmények nélkül nem múlhat el a falunap. A három nap folyamán számos sztárfellépő szórakoztatja majd a közönséget. Színpadra lép többek között Kökény Attila, A Jó Lacibetyár és Péter Szabó Szilvia is. A fellépők között újdonság lesz a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi zenekar fellépése is.

Mindig megújul a Zöldség- és Virágfesztivál

Ezen kívül a technika szerelmeseit sem hanyagolják el a szervezők: veterán- és technikai járművek kiállítása, bemutatója is lesz a XVIII. Balástyai Falunapokon. A sportosabbak is kipróbálhatják magukat, hiszen a rendezvény a pénteki fesztiválfutással kezdődik, majd vasárnap a díjugrató versennyel zárul.

ÉR.

Program

Szeptember 15., péntek

16.00 Fesztiválfutás

16.30 Horse Dance 2017 – a Leon Cavallo Lovasklub János Vitéz című műsorának bemutatója

17.30 A XVIII. Balástyai Falunapok, Zöldség- és Virágfesztivál megnyitója. Köszöntőt mond Ujvári László polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő.Ünnepi képviselő-testületi ülés

19.00 Sztárvendég: Kökény Attila

20.00 Sztárvendég: Jó Laci Betyár


Szeptember 16., szombat

8.00 A főzőverseny kezdete

9.00-14.00 Csongrád Megyei Polgárőrnap 2017

12.00 Veterán és technikai járművek kiállítása a Vadásztanya vendéglő parkolójában

13.30-16.30 Véradás a Tanodában

14.00 Fogatos szüreti felvonulás Balástya utcáin

14.30 A főzőverseny eredményhirdetése15.00 Aranygyapjú Társulat: Rúzsa Sándor, az alföldi betyár – zenés-bábos előadás

16.00 Testvértelepüléseink és balástyai előadók műsorai

17.00 Horse Dance 2017 – a Leon Cavallo Lovasklub János Vitéz című műsorának bemutatója

18.00 Sztárvendég: Péter Szabó Szilvia

18.45 Tombola

19.15 Technikai járművek bemutatója a Vadásztanya vendéglő parkolójában

20.00 Szüreti mulatság Csányi Attilával és zenekarával


Szeptember 17., vasárnap

Díjugrató verseny a Zrínyi utcai lovaspályán

9.00-17.00 Balástyai Virágkupa regionális díjugrató verseny Csongrád megyei bajnoki forduló. Az Aranypatkó csapatverseny döntője.