2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Közélet és Művelődés
Szabó Viktor | 2017-09-28 19:06:40

Mindig érdemes újat mutatni

Csütörtök délután megnyílt Bullás Mária kiállítása a Németh László Városi Könyvtárban, Hódmezővásárhelyen. A megnyitón nem csak a kiállított, kézzel fogható műtárgyakban gyönyörködhettek az érdeklődők, hanem a művésznő verseiből is meghallgathattak egy csokorral.

Mindig érdemes újat mutatni

Bullás Mária 1999 szeptemberében iratkozott be egy tanfolyamra, ahol megtanulta az ikonfestés és üvegfestés fortélyait. Azóta rengeteg műve készült el, aminek egy részét a városi könyvtárban ki is állították.

Jószay Sándor ikonfestő művésztől tanultam, de mint mindenki, én is a saját magam ízlése szerint formáltam a műveimet. Csak úgy, mint az ikonfestésnél, az üvegfestés alapjai is adottak, de nagyon sok mindenben próbáltam újítani, újszerű dolgokat kitalálni, olyanokat, amit más nem használ. Úgy gondolom, hogy érdemes mindig valami újat megmutatni az embereknek.” – nyilatkozta Bullás Mária.

Mindig érdemes újat mutatniBullás Mária

Egy embert sokféle hatás ér, nap, mint nap. Egy művészlelkű erre különösen odafigyel, és felhasználja az alkotásaiban. Mária is így van ezzel, és olyan ikonokat készít, amilyen hangulata éppen van. A kézzel fogható, falra akasztható tárgyakon kívül verseket és dalokat is ír a szegedi művész.

Mindig érdemes újat mutatni

Verseiben többnyire érzésekről, magyarságról, békéről, harmóniáról szokott írni. Nincs kifejezetten kedvenc témája, minden, ami megfogja a fantáziáját, azt papírra veti. Csütörtökön ezekből is készült egy összeállítással, amiket Arany-Tóth Katalin, Ditróí Zoltán és Erdélyiné Pusztai Katalin adtak elő.

Mindig érdemes újat mutatniArany-Tóth Katalin, Erdélyiné Pusztai Katalin, Ditróí Zoltán

A szerzői esten Fehér József, a Magyar Kultúra Lovagja beszélgetett az íróval.

Mindig érdemes újat mutatni

Sz.Viktor