2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-11-10 09:28:51

Milyen nevet adna az oroszlánkölyöknek?

Nemrégiben mutatkozott be az első Szegeden született oroszlánkölyök, szó szerint az ország nyilvánossága előtt. Sokan érdeklődnek is utána, azonban nem tudjuk garantálni, hogy akik hozzánk látogatnak a napokban, biztosan látni fogják a kicsit.

Milyen nevet adna az oroszlánkölyöknek?

Egy kis türelmét kérik tehát az érdeklődőknek, éppen a kis oroszlán érdekében. Hiszen, folyamatosan figyelik az állapotát, és szülőjével együtt a viselkedését, és ha látják, hogy erre van szükség, akkor a teljes nyugalmat biztosítanak számukra. Sajnos, erre szükség is van, az anyja nem tud elég tejet adni, ezért a gondozóik segítenek be a kölyök etetésével. Szerencsére nem kellett elvenni, továbbra is anyja látja el a szülői teendők legnagyobb részét, csak az etetések idejére zájákk el egy kis időre. A 2 kg súllyal születő nőstény kölyök súlya szerencsére szépen gyarapodik, 3 hetesen már 3 kg-ot is elérte.

Éppen a nagy érdeklődésre tekintettel gondoltak arra, hogy ismét névadó pályázatot hirdetünk. Várják tehát a fantáziadús, de egyben jól is hangzó, „oroszlános” neveket. A kiválasztási szempontjainkról röviden: nem fogják kedvelni a „cuki” neveket, hiszen a kölyökből majd komoly nőstény oroszlán fog válni. Szintén kerüljük a túlságosan hosszú, nehezen kiejthető, mássalhangzókban dúskáló neveket, hiszen ezen a néven kell majd sokszor szólítaniuk a gondozóiknak. Viszont kedvelik azokat, amelyek ötletesek és egyediek, esetleg utalnak az oroszlánok afrikai származására, a földrajztól a kultúráig..

A neveket a következő e-mail címre várják (tehát ne Facebookon vagy telefonon küldjék): info@zoo.szeged.hu, a következő hét végéig, vagyis november 19-ig. A kiválasztott név beküldőjét állatkertes ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Forrás: Zooszeged

Kép: szegedma