2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-07 09:41:10

Milyen legyen Makó közlekedése?

Augusztus 20-ig lehet majd kitölteni a makói önkormányzat honlapján, a www.mako.hu-n azt a kérdőívet, mely a város közlekedésével kapcsolatos. Erről pénteken tájékoztatta a sajtó képviselőit Czirbus Gábor. Az alpolgármester elmondta: tavasszal elkezdték a belvárosban a KRESZ-táblák cseréjét, s jövőre kerül a sor az első körből kimaradt területek közlekedésének a felülvizsgálatára, melyhez a lakosok segítségét is kérik.

Milyen legyen Makó közlekedése?

A makói önkormányzat felülvizsgáltatja a város közlekedését. Az első körben a belvárossal tették ezt meg, melynek köszönhetően közel 600 KRESZ-tábla cseréje, áthelyezése a tavasszal el is indult. Jövőre fognak hozzá a második kör, vagyis az első során kimaradt területek, városrészek felülvizsgálatához. A közlekedéssel kapcsolatban pénteken az InfoPontban Czirbus Gábor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Milyen legyen Makó közlekedése?

Az alpolgármester elsőként röviden vázolta, miért van szükség erre a teljes átnézésre. Korábban dr. Hadik György települési képviselő egyéni indítványa alapján kezdett el az önkormányzat ezzel a kérdéssel foglalkozni. Czirbus Gábor ezen gondolatait itt találja:

Milyen legyen Makó közlekedése?

Milyen legyen Makó közlekedése?

- Egy szakembert kértünk fel erre a feladatra, de emellett az is nagyon fontos számunkra, hogy a makóiak is elmondják véleményüket a közlekedésről - tudtuk meg Czirbus Gábortól. Az alpolgármester hozzátette: az első körhöz hasonlóan a másodiknál is konzultációt hirdettek. Így a város honlapjára, a www.mako-hu-ra hamarosan fel is töltik azt a kérdőívet, melynek segítségével augusztus 20-ig szólhatnák hozzá elektronikusan a lakosok a témához.

Milyen legyen Makó közlekedése?

Természetesen nem csupán az interneten, hanem szóban is várják a véleményeket. Ezt a lakosok úgy is megtehetik, ha felkeresik a körzetük települési képviselőjét és nekik elmondják az észrevételeiket, javaslataikat. Az első kör táblacseréjére 7 millió forintot különített el az önkormányzat. A második kör kivitelezése várhatóan jövő nyáron indul, s a költségei egyelőre még nem ismeretesek.

Milyen legyen Makó közlekedése?

Munkatársunktól. K.