2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2018-01-10 12:31:54

Mik repkedtek Vásárhely felett?

Az év első perceiben, a városi tűzijáték után pirosan fénylő objektumok jelentek meg Hódmezővásárhely felett. Sokat találgattunk, hogy mik lehettek, de nem sikerült megfejteni.

Az év első perceiben különös repülő tárgyak „lepték el” Vásárhely légterét. Délnyugat felől több, pirosan fénylő repülő tárgyat lehetett látni a csillagos égbolton. Először csak 2 darab szelte az eget, majd sorra jött a többi.

Fényük egy csillaghoz hasonló volt, azonban nem fehéren, hanem pirosan csillogtak. Egyenes pályán repültek, majd egy idő után eltűntek. Találgattunk, hogy ugyan mik lehettek, felvetettük az összes lehetséges magyarázatot, de mindegyikbe bele lehet kötni.

Mik repkedtek Vásárhely felett?

Az első ötletünk az volt, hogy drónokat reptetnek. Ez azonban nem helytálló feltételezés, hiszen túl nagy távolságot tettek meg ahhoz, hogy drónok legyenek, illetve egy ilyen szerkezet nem is fénylik olyan fényesen, mint egy csillag.

A másik lehetséges magyarázat, ami eszünkbe jutott, hogy kisrepülőgépek. Hangjuk azonban nem volt, így a repülőket is kizártuk. Gondoltunk még arra is, hogy a tűzijátékok hamuja száll a levegőben, azonban ilyen sokáig nem fénylenek ezek sem. Az utolsó ötlet, ami eszünkbe jutott, az a lampionok lehetősége. De azok sem repülnek ilyen gyorsan és ennyire egyenes vonalban. Arról nem is beszélve, hogy nem fénylenek ennyire.

Viccesen eszünkbe jutott, hogy biztosan a földönkívüliek csodálják a fellőtt rakétákat, hiszen egyszer már gyanakodtunk arra, hogy UFO-k szálltak le Vásárhely határában.

Arra a kérdésre, hogy mik lehettek ezek a repülő tárgyak, a mai napig nem tudjuk a választ. Ha van sejtése, küldje el nekünk a radio7@radio7.hu címre!

 

Sz.Viktor