2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
-0°C
Tiszta / 3°C
v / -0°C
h / -0°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-02-03 09:12:06

Mi lesz a Zrínyi utcai épület helyén?

Hódmezővásárhelyen a Zrínyi utca 12-14. szám alatti ingatlan bontása a véget ért. Döntés még nem született a telek hasznosításáról, de Hegedűs Zoltán alpolgármester a Rádió 7 Napraforgó című műsorában több elképzelésről is beszélt.

Mi lesz a Zrínyi utcai épület helyén?

A kormány 2,5 milliárd forintos támogatásából a fent említett ingatlan bontására is fordít a vásárhelyi önkormányzat. Október közepén indult a folyamat, november végén érkezett meg a 70 tonnás munkagép, amely összeaprította a legnagyobb egységeket, decemberben pedig folytatódtak a látványos bontási folyamatok. A hatalmas gépek hetek alatt bontották el a négyemeletes monolit vasbeton épületet. Januárban az alapok, illetve a földszinti falak elhordását végezte el a kivitelező.

Mi lesz a Zrínyi utcai épület helyén?

Mára szó szerint a földdel vált egyenlővé az egykori lakóház.

Mi lesz a Zrínyi utcai épület helyén?

Az ingatlan hasznosításáról azonban döntés még nem született. Hegedűs Zoltán alpolgármester a Rádió 7 műsorában beszámolt arról, hogy felfogadtak egy szakértőt, aki a terület hasznosításával kapcsolatban felvázolja a különféle lehetőségeket, amelyeket aztán a közgyűlés elé terjeszt.

Mi lesz a Zrínyi utcai épület helyén?

Az alpolgármester a saját véleményét is kifejtette a kérdés kapcsán: „Én azt gondolom, hogy sok lehetőség van benne, hiszen ez egy központi, frekventált területen található ingatlan. Nagyon sok felvetés volt már vele kapcsolatban. Szerintem olyan beruházás lenne jó, amely egyrészt a parkolásban segít. azt gondolom, ebben nincs vita, a mindenki érzékeli, hogy a városközpontban parkolóhelyekre van szükség. Itt most lehetőség lenne mélygarázst építeni. Másrészt én annak örülnék, ha egy olyan beruházás valósulna meg ezen az ingatlanon, ami munkahelyeket is teremt. Most nem gyárra, nem üzemre gondolok, egy városközpontban egy irodaház megvalósulása ideális lenne, ahol képzett fiataloknak tudnánk munkát adni.”

Mi lesz a Zrínyi utcai épület helyén?

Hegedűs Zoltán hozzátette, hogy az ingatlanszakértői javaslattétel után indulhat meg egy társadalmi konzultáció, amelynek során a lakosok véleményét is kikérik.

A tervek szerint a legközelebbi közgyűlésen már szó eshet a hasznosításról - derült ki a február 3-i közgyűlésen.

Mi lesz a Zrínyi utcai épület helyén?

ÉR.

Fotók: Soós Kata