2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-11-06 11:52:04

Mézeskalácsból formázhatjuk Makó épületeit

Az ünnepre való hangolódást Makón számos program teszi lehetővé. Ennek részleteiről beszélgettünk a hétfői Napraforgóban Szikszai Zsuzsannával, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatójával, valamint Zsámboki Erikával, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatójával.

Mézeskalácsból formázhatjuk Makó épületeit

A makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum több programmal is készül az ünnepre. Ehhez kapcsolódóan több pályázatot, felhívást tettek közzé. Az egyik ilyenben arra kérik a lakosságot, hogy formázzák meg Makó épületeit (nevezetességeit, de akár saját házukat is) mézeskalácsból. December 8-ig kell beérkeznie az édes nyalánkságoknak, amelyekből december 12-én szerveznek egy kiállítást, ahol meg lehet tekinteni az elkészült műveket. A tárlat nyitánya egyben jótékonysági árverés is: licitálni lehet a mézeskalács házikókra, - épületekre. A bevételt pedig jótékonysági célra fordítják.

Mézeskalácsból formázhatjuk Makó épületeit

Szikszai Zsuzsanna

Egy másik felhívás József Attilához kapcsolódik, pontosabban halálának 80. évfordulójához. A „Mindenséggel mérd magad” című pályázatban résztvevőknek József Attila verseihez lehet illusztrációkat készíteni, bármilyen technikával. December 1-én lesz a beérkezett művekből kiállítás.

Mézeskalácsból formázhatjuk Makó épületeit

Zsámboki Erika

A Hagymaház szervezésében ünnepi koncertek valósulnak meg. Az Ismerős Arcok, a Wox, illetve a Ghymes együttes fog koncertet adni Makón. Az Ismerős Arcok november 24-én várja a koncertre vágyókat az Erdei János Városi Sportcsarnokban november 25-én pedig a Wox zenekar lép fel a Belvárosi Római Katolikus Templomban. A Ghymes december 2-án lép fel a hagymaházban. Emellett adventi kiállítás és várás is lesz a Hagymaház szervezésében.

ÉR.