2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Zenei hírek
Szeri Csaba | 2017-10-19 19:40:05

Metált bírod?

2017-ben is dübörög a Hódstock Fesztivál. A rendezvény tizenkettedik alkalommal ad okot a zúzásra a blues, a rock és természetesen a metál szerelmeseinek. Helyi erők és igazi sztárzenekarok fokozzák a két napos fesztiváli hangulatot.

Metált bírod?Varga Patrik és Sulyok Zoltán

Sulyok Zoltán és Varga Patrik, a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány alapítói, a Hódstock Fesztivál főszervezői voltak a vendégei a Rádió 7 csütörtöki Kívánságműsorának. A srácok és segítőik immáron tizenkettedik alkalommal hívják életre a környék egyik legzúzósabb underground zenei fesztiválját.

„Annak idején lelkesen ugrottunk bele ebbe az egészbe. Az elmúlt években pedig úgy alakult, hogy a hazai rockélet vezető zenekarainak 80%-a fellépett nálunk.” - nyilatkozta Sulyok Zoltán.

Rengeteg emlék, felejthetetlen zenei élmények és történetek tömkelege. Persze ezek mindegyike olyan, amit elmondani nehéz, inkább át kell élni.

„A tavalyi fesztiválon volt a legtöbb gond. Az utolsó pillanatban néhány zenekar lemondta a fellépést, volt olyan, ahol a dobosnak tört el a keze. Mégis az összes fesztivál közül talán erre voltam a legbüszkébb. Tavaly őszinte volt minden és remek volt a minőség. Ez a két szó nagyon fontos a Hódstock fesztivál életében, a felfogásunkban. Őszintén és jól zenélni, tavaly pedig mindenegyes zenekar megtette ezt.” - emlékszik vissza Varga Patrik.

A fesztivál szervezői az idei évben is fontosnak tartották, hogy legyenek a metál hadszíntérről húzós zenekarok, azonban a fókuszban most is a helyi és régióbeli zenekarok, a feltörekvő bandák álltak.

„Sok fesztivál arra fókuszál, hogy ismert zenekarokat küldjenek a színpadra. Mi arra figyelünk, hogy a regionális, feltörekvő bandákat mutassuk meg. Ezt spékeljük meg néhány igazán ismert zenekarral. Az AWS és a Leander Kills a hazai metálvonalban a legjobbak jelenleg. Viszont nem akartunk melléjük még 3-4 húzóbandát hívni, hanem a feltörekvő zenekarokat akarjuk megmutatni, hogy ők is tömegek előtt tudjanak fellépni és bemutathassák azt, amit 10-15 éve gyakorolnak.”

Metált bírod?Fotón a 2016-os Hódstock Fesztivál

Az AWS és az új korongját népszerűsítő Leander Kills valóban a nagyokat képviseli. Ám a vásárhelyiek számára a húzóbandák közé számíthat a Végletek zenekar is.

A főszerepet a rock és a metál kapja, viszont az Őrtorony csapata inkább a blues vonalat erősíti, és szintén ismerős lehet a vásárhelyiek számára. Makóról jön a Shiva zenekar, érkezik a Fatal Error, a helyi erők közül pedig a Kistópart utca is megmutatja magát. A csapat állandó vendége a Hódstocknak.

A lötyögésre szombaton sem lesz esély. A szegedi BeerTrain kezd, majd érkezik a Five More Minutes, a Végletek, a Leander Kills és a Farkasvér.

A zenekari programok este 8 órakor kezdődnek, azonban a kapunyitás már 18 órától esedékes, ekkor élő rock jamborival készülnek a szervezők.

Két nap, tíz zenekar és megszámlálhatatlan élmény. Erre készülhet az, aki október 20-án és 21-én a Hódstock mellett teszi le a voksát.

szcs