2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-0°C
Tiszta / 2°C
v / -0°C
h / -0°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2016-12-19 12:58:38

Melyek a legnépszerűbb vendéglátós képzések?

Gyakran hallani, hogy tanulni sosem késő, és ez napjaink munkaerő-piaci viszonyai között különösen igaz. A vendéglátós OKJ-s képzések minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem csak a fiatal korosztály dönt szívesen mellettük, hanem azok is, akik szeretnék átképezni magukat, és új területen próbálnák ki képességeiket.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendéglátás területén folyamatosan keresnek munkaerőt, és ez nem csak a fővárosban, de vidéki városainkban is így van. Nem ritka, hogy a külföldi munkavállalás előtt állók szeretnék a szükséges tanfolyamot elvégezni, hiszen a határainkon túli szállodákban, vendéglátóhelyeken, bárokban is igen keresettek a hazai szakemberek.

Vendéglátós OKJ-s képzések minden érdeklődési kör számára

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a hosszú távon is profi munkavégzés akkor valósítható meg, ha kedveljük is a választott szakmát. Tipikusan ez a terület az, ahol a mindennapokban emberekkel kell foglalkozni, így az ez iránt nyitott személyiségeknek bizonyulnak igazán jó választásnak a vendéglátós OKJ-s képzések. A vendéglátó eladó végzettséggel éppen úgy sok helyen sikerülhet elhelyezkedni, mint a szakács vagy a pincér képzés után.

Érdemes tudni, hogy kifejezetten ezek azok, amelyekkel a külföldi munkavállalás is egyszerűen megvalósítható. A szállodákban, óceánjárókon, vagy szórakozóhelyeken gyakran érdeklődnek a hazai munkavállalók iránt. Míg a vendéglátó eladó és a pincér szakma során az egész munkaidőt a vendégek kiszolgálásával kell tölteni, addig a szakács munkakör inkább fókuszál a kulináris különlegességek tányérra varázsolására.

Sokat hallani manapság az egészséges életmódról és a táplálkozásra való odafigyelés fontosságáról. Wellness hotelekben, fürdőkben és színvonalas éttermekben is arra törekednek az étlap összeállításakor, hogy a diétát tartók is megtalálják kedvenc ételeiket. A diétás szakács szakképzés kifejezetten ezt a területet foglalja magában, és olyanoknak ajánlott, akik erre az irányra specializálódnának.

Melyek a legnépszerűbb vendéglátós képzések?

Vállalkozást indítanál? Tanulj előbb!

A vendéglátás területén sokan vannak, akik saját vendéglátóhelyet szeretnének magukénak tudni. Számukra a vendéglátó-üzletvezető, a fogadós vagy a vendéglátás-szervező lehet a jó választás. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy mielőtt belevágnál életcélod megvalósításába, nem árt elsajátítani azokat az ismereteket, amelyek szükségesek az előírásoknak és a vendégek igényeinek megfelelő üzemeltetés érdekében.

A vendéglátós OKJ-s képzések bármelyike hasznos lehet akkor, ha saját vállalkozásunk érdekében tevékenykednénk. A terület teljes átlátása a szakemberek kiválasztásakor és azok munkájának felügyeletekor is nélkülözhetetlen. Nehéz elképzelni olyan vezetőt, aki maga ne tudná, milyen feladatok merülnek fel a konyhán, vagy a vendégek kiszolgálásának milyen színvonalon kell történnie.

A vendéglátós OKJ-s képzések napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. A pörgős mindennapokat kedvelők számára éppen úgy remek választásnak bizonyulnak e szakmák, mint azoknak, akik a gasztronómia világában szeretnének elmerülni. A külföldi munkavállalások jelentős részét is a vendéglátás területe teszi ki, hiszen jó szakemberekre határainkon túl is mindig szükség van.

Számos képzéshez azonnali munkalehetőség is társul, így biztosak lehetnek abban a résztvevők, hogy megfelelően teljesítve biztos anyagi hátteret teremthetnek majd. A vendéglátós OKJ-s képzések a gyakorlatban is kiválóan alkalmazható tudást közvetítenek.