2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-01-12 11:10:49

Megvan, kik az idei Bessenyei-díjazottak

Idén is átadják a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat Hódmezővásárhelyen. Erre január 22-én, 17 órai kezdettel kerül majd sor. Vágó János önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón jelentette be az idei év díjazottjait.

Megvan, kik az idei Bessenyei-díjazottak

"Minden évben két személy vagy csoport kaphatja meg a díjat, melyet a bíráló bizottság és a közgyűlés határoz meg. Jelöltek lehetnek mindazok, akik a színjátszás, a népdal, a magyar nóta, az instrumentális zene, kórus, vagy éppen vers-és prózamondásban kimagaslót nyújtanak nem csak egy éven, hanem hosszú időn keresztül. Bessenyei Ferenc mindegyik műfajhoz kötődött valamilyen módon" - tudtuk meg Vágó János önkormányzati képviselőtől.

A város pecsétjével ellátott oklevelet és Bessenyei Ferenc portréját ábrázoló plakettet, valamint a hozzá járó pénzjutalmat B. Éltes Eszter, a színészfejedelem özvegye adja át a két díjazottnak. Az idei évben a következő személyek kapnak jutalmat: Borsos Annamária zongoraművész, tanár és Kovács Zsuzsa országosan ismert színművésznő.

Megvan, kik az idei Bessenyei-díjazottak

Kovács Zsuzsa a televízióból, a színházak színpadáról ismert, sokszor megfordult Hódmezővásárhelyen is. Musicalekben és tv-sorozatokban is szerepelt, Bessenyei Ferenccel a Hegedűs a háztetőn darabban játszottak együtt. A színésznő nagyon kötődik ehhez a műfajhoz és Bessenyei Ferenc életművének szellemiségéhez.

Megvan, kik az idei Bessenyei-díjazottak

Borsos Annamária egyéni zongorajátékával és kísérőként is több rendezvényen közreműködött már. Öt éves korától zongorázik, számos díjjal jutalmazták már munkája során mindazért, amit Vásárhely kulturális életéért tett. Vágó János szerint, ezáltal ő is maximálisan megérdemli az idei évben a Bessenyei-díjat.

Az átadóra tehát január 22-én vasárnap, 17 órai kezdettel kerül majd sor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

RV