2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-08-08 08:09:37

Megújulva várja a szezont a HFC U17-es csapat

Az előző szezonban bajnoki címet nyert az NB III Dél-Keleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC U17-es csapata. Az új szezonban, új játékosokkal, szintén a harmadosztály küzdelmeiben érdekeltek a fiatalok, most is Jenei Péter vezényletével.

Megújulva várja a szezont a HFC U17-es csapat

Az előző szezonban kiváló teljesítményt nyújtottak a Hódmezővásárhelyi FC U17-esei. A gárda az országos harmadosztály küzdelmeiben volt érdekelt. Jenei Péter tanítványai pedig a szezon végén bajnoki címet ünnepelhettek a Dél-Keleti csoportban. Ennek jogán a másodosztályba jutásért folyó küzdelembe is bekapcsolódhattak. A siker azonban a play-off rendszerben elmaradt. Szoros csatában de az első körben alulmaradt a Vásárhelyn a debreceni ellenféllel szemben.

Korosztályos csapat lévén az új év új játékosokat is jelent.

„Az előző szezonban a keret kétharmadát a 2000-es születésűek adták. Ők most fellépnek U19-be és a helyükre jönnek a 2002-esek. Ennek okán a keret kétharmada kicserélődik. Vannak, akik az alacsonyabb korosztályú csapatainkból kerülnek fel, vásárhelyiek és vidékiek is vannak. Ebbe a korosztályba már a középiskolai fociosztály is bejátszik, így a kilencedik osztályba érkezők is szerepelnek nálunk.” - mondta el Jenei Péter vezetőedző.

Szentesről, Szegedről, Mindszentről, Csongrádról, de a Vajdaságból is érkeztek fiatalok, akik Hódmezővásárhelyen rúgják a bőrt a következő szezonban. Az iskolába érkezőknek a klub a kollégiumi elhelyezésben és a beiskoláztatásban is segít, emellett pedig az órarendbe illesztett edzésekre és természetesen játéklehetőségre is számíthatnak a fiatalok, a klub honlapjának tájékoztatása szerint. A csapatokba pedig még továbbra is várják a fiatal labdarúgók jelentkezését.

A javarészt új erőkből álló csapat egy edzőmérkőzésen van túl. A Jenei-legények a szentesi fiatalokkal csörtéztek, 6-3-as vereség lett a vége.

„Csapatunkon belül inkább az ismerkedésről szólt a mérkőzés. Az első edzőmeccsünk volt, mindenkinek biztosítottunk játéklehetősége és kerestük az újak helyét a pályán, hogy hol is tudnának megfelelő teljesítményt nyújtani.” - folytatja Jenei, akit az új szezonbeli célokról is kérdeztünk.

„Új garnitúra érkezett. Nem ismerjük az ellenfeleket sem. Ugye ebbe a bajnokságba a felnőtt csapatok jogán kerülhetnek be az együttesek. A Méhkerék és a Gyula kiesett, de érkezhetnek újak is. Nem igazán tudjuk még, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség hogy alakítja a csoportokat. Még mindig elég képlékeny. Nem tudni például, hogy a csoportban régi motorosnak számító csapatok milyen játékerőt képviselnek majd.”

A tervek szerint augusztus 19-én rajtol a bajnokság az U17-es korcsoportok számára.

szcs
Fotó: hfc1912.hu archív