2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-09-19 14:34:07

Megújult oviban a játék is jobb

Az önkormányzat éves szinten 10 millió forintot költ a Makói Óvoda felújítására, karbantartására. Az idén is számos dolgot tettek rendbe mind a négy tagintézményben. Erről kedden a Kálvin téri épületben tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Megújult oviban a játék is jobb

Új tanév egyben kisebb-nagyobb újításokat is jelent - legalábbis a Makói Óvoda életében. Az önkormányzat évente minimum 10 millió forintot szán arra, hogy a négy tagintézményben valamit megújítsanak, kicseréljenek. Így történt ez a 2017-2018-as tanév megkezdése előtt még a nyáron. Erről tájékoztatták kedden a sajtó képviselőit a Kálvin téri épületben. Bába Andrásné intézményvezetőt hallják:

Megújult oviban a játék is jobb

Megújult oviban a játék is jobb

A vizes blokk is megújult

- A jövő szempontjából a gyerekek a legfontosabbak, ezt nem csupán a körzet települési képviselőjeként, hanem hét unokás nagypapaként is mondom - vette át a szót Toldi János. A városatya hozzátette: amellett, hogy árnyékolót szereltek az udvar egy része fölé a Kálvin téren, új játékokat is vásároltak a nyáron, így a kicsik modern környezetben játszhatnak. Toldi János a képviselői alapjából is hozzájárult ahhoz, hogy fejleszthessenek az oviban.

Megújult oviban a játék is jobb

A képviselő által már említett árnyékoló vitorlán túl még díszburkolatot is kapott a Kálvin téri tagintézmény udvarának egy része. De pontosan mi mindent fejlesztettek, illetve mi várható még az ősszel, azt a polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési ügyintézője, Zsámboki Zsolt itt részletezi:

Megújult oviban a játék is jobb

Megújult oviban a játék is jobb

Raffai Ágnes és kisebbik fia, Csongor

- Mi elsősorban nem intézményt, hanem óvónőt választottunk, hiszen a nagyobb fiam, Csanád, aki most 11 éves, a Kassai utcai oviba járt Évi nénihez, így a kisebbik, Csongor is az ő csoportjába került - árulta el Raffai Ágnes. Az édesanya nagyon örül annak, hogy ilyen szép környezetben játszhat Csongor. Igaz, a kisfiú eddig ebből nem sokat tapasztalhatott, mivel betegséggel vágott neki az új tanévnek, de szerencsére azóta felgyógyult, s már vígan együtt lehet a többiekkel.

Megújult oviban a játék is jobb

Munkatársunktól. K.