2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Eső / 1°C
cs / 2°C
p / 0°C
Regionális Hírek
Kovács Péter | 2017-05-20 06:16:49

Megújul a Kertvárosi bölcsőde

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016-ban nyújtott be pályázatot a Kertvárosi Bölcsőde felújítására és 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Megújul a Kertvárosi bölcsőde

A 2016. augusztus 1-jén indult és előreláthatólag 2018. január 31-én záruló projekt az Egyesített Bölcsődei Intézmény Hódmezővásárhely, Hóvirág utca 7. szám alatti telephelyén valósul meg.

Jelen projekt keretén belül megtörténik a kazánház teljes felújítása (az oldalfal üvegének cseréjével együtt), 10 csoportszoba teljes körű felújítása (padló- és falburkolat cseréje, beépített szekrények cseréje, illetve felújítása, egyéb épülettartozékok cseréje, fűtéskorszerűsítés, szellőzés felújítása, festés, mázolás), 5 fürdőszoba felújítása (víz- és szennyvíz alapvezetékek cseréje, szaniterek és szerelvények cseréje, padló és falburkolatok felújítása, radiátorok cseréje, új bútorok beszerzése), 5 átadó helység felújítása (mosdókagylók, csapok, burkolatok, radiátorok hirdetőtáblák cseréje) és 4 szülői WC teljes felújítása.

Felújításra kerül továbbá az étkező helység (padló-és falburkolata felújítása, festése); az öltöző, zuhanyozó (víz- és szennyvíz hálózat korszerűsítése, berendezések és szerelvények cseréje, festés).

A folyósokon sor kerül a járólapok cseréjére. További munkálatok szükségesek az udvaron a csapadékvíz elvezetésének megoldására, a zöldfelületek és a játszóeszközök felújítására.

A fejlesztés eredményeként a bölcsődei szolgáltatások azonos színvonalon válnak hozzáférhetővé valamennyi család számára.

A fejlesztésről bővebb tájékoztatást olvashatnak a www.hodmezovasarhely.hu/bolcsode oldalon.

 

Forrás:
Spitzner Csaba
projektmenedzser

 

Megújul a Kertvárosi bölcsőde