2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Gazdaság és Politika
Tudósító | 2017-05-08 15:39:35

Megtízszerezte az ajánlások számát

A csanádpalotai választási bizottsága döntése alapján 74 helyi lakos ajánlása kell ahhoz, hogy valaki polgármesterjelöltté válhasson. Nyergesné Kovács Erzsébet ennek több mint a tízszeresét gyűjtötte össze. Az íveket hétfőn adta le az önkormányzatnál. A független jelöltet Lázár János miniszter is támogatja.

Megtízszerezte az ajánlások számát

Kovács Sándor korábbi csanádpalotai polgármester halála miatt időközi választást írtak ki a városban. Június 11-én járulhatnak a választás jogosultak az urnák elé, hogy eldöntsék, ki vezesse tovább a települést. A helyi választási bizottság döntése alapján 74 palotai lakos ajánlása szükséges ahhoz, hogy valakit nyilvántartásba vegyenek és indulhasson a posztért. Hétfő délután 4 óráig kellett leadni az önkormányzatnál a várományosoknak azokat az íveket, melyek az ajánlóik kézjegyét tartalmazza.

Megtízszerezte az ajánlások számát

Nyergesné Kovács Erzsébet nem csupán megszerezte, hanem jelentősen túl is teljesítette a szükséges ajánlások számát. - Pontos adatot nem tudok, de jóval több mint 700-at sikerült összeszednem, illetve a segítőimnek - nyilatkozta a független jelölt, aki Lázár János miniszternek, a térség országgyűlési képviselőjének a támogatását is élvezi. - Nagyon köszönöm azoknak a csanádpalotaiaknak a segítségét, akik aláírásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy nyilvántartásba kerülhettem - folytatta Nyergesné Kovács Erzsébet. Elárulta, hogy maga sem hitt abban, hogy ilyen sok ajánlót sikerül szereznie.

Megtízszerezte az ajánlások számát

- A voksolás napjáig arra fogok törekedni, hogy minél több palotai megismerhesse a programomat - emelte ki a jelölt. Nyergesné Kovács Erzsébet arra buzdít minden helybelit, hogy éljen a választási jogával, mert elmondása szerint csak ez adhat új lendületet a városnak. - Az elmúlt hetekben nem csupán szignókat, hanem tapasztalatokat is gyűjtöttem, így több olyan probléma is felmerült a beszélgetések során, melyeket orvosolni kell - sorolta Nyergesné.

Megtízszerezte az ajánlások számát

- Úgy vélem, a palotaiak számára fontos, hogy pozitív irányú változások történjenek a településen, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még vasárnap este is bekopogtak hozzám, aláírnák az ívet - emelte ki Nyergesné Kovács Erzsébet.

Munkatársunktól. K.