2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -0°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-06-19 10:52:03

Megrongálták a szúnyoghálót a csárdában

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten történt kék híreket Mészáros Csaba, címzetes rendőr őrnagy, megbízott közlekedésrendészeti osztályvezető foglalta össze. Hangbejátszással!

Megrongálták a szúnyoghálót a csárdában

2017. 06. 11-én 00:00 óra körüli időben a Mindszent, Árpád utca 2. szám alatt található Birka Csárdába ismeretlen tettes a szúnyogháló megrongálását követően lopási szándékkal behatolt. Az épület riasztója megszólalt, így az elkövető a helyszínről elmenekült, eltulajdonításra nem került sor.

A foganatosított helyszíni intézkedések, adatgyűjtés, tanúkutatás eredményeként az elkövetők beazonosításra kerültek. Az elkövetők (3 fő) mindannyian mindszenti lakosok. Egyiküket - mivel más vagyon elleni bűncselekmény miatt az év elején házi őrizetből szabadult – a Bíróság a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványa alapján előzetes letartóztatásba helyezte. Két másik társa szabadlábon védekezik.

2017. 06. 17-én 16:50 órakor Hódmezővásárhelyen a Petőfi Sándort út - Kinizsi utca kereszteződésében személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. Egy hódmezővásárhelyi lakos az általa vezetett személygépkocsival közlekedett a Petőfi Sándor úton, a Dr. Rapcsák András út felöl a Kinizsi utca irányába. A Kinizsi utca kereszteződését elhagyva későn észlelte a neki balról a kijelölt gyalogosátkelőhelyen szabályosan átkelő hódmezővásárhelyi lakost, akit agépkocsi jobb elejével elütött. A gyalogos a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett el.

2017. 06. 16-án 12:40 óra körüli időben a 45-ös számú főúton az ott lévő építési területen közlekedett egy férfi az általa vezetett lassú járművel. Felhaladt az építési területről a közútra, majd vissza szándékozott kanyarodni az építési területre balra kanyarodva. A balra kanyarodást megelőzően nem győződött meg róla megfelelően, hogy az előzését más jármű megkezdte-e, melynek következtében az őt előző, már előzési pozicióban lévő férfi által vezetett személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt. A lassú jármű vezetője helyszíni bírsággal lett szankcionálva. A személygépkocsi vezetőjével szemben külön helyszíni bírság lett kiszabva -Előzni tilos!- közúti jelzőtábla figyelmen kívül hagyása miatt.

Forrás: Mészáros Csaba c. r. őrnagy

mb. osztályvezető