2018. február 23. péntek, Alfréd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-1°C
Eső / 2°C
szo / -1°C
v / -5°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-11-08 13:22:00

Megoldódhat a mindszenti óvoda problémája

Több aggódó szülő is megkereste október végén szerkesztőségünket a mindszenti Károly óvoda Móricz Zsigmond utcai tagintézményével kapcsolatban. A probléma jelenlegi helyzetéről és a változásokról kérdeztük Korom Éva Andreát, a Károly óvoda vezetőjét, valamint Zsótér Károlyt, Mindszent polgármesterét.

A Károly óvoda Móricz Zsigmond utcai tagintézmények középső csoportjában felmerülő problémákról október végén értesítették szerkesztőségünket, miszerint két gyermek kezelhetetlen és agresszív viselkedése miatt a szülők féltik a gyermekeiket. Korom Éva Andrea óvoda vezető akkor elmondta: amit meg tudnak tenni, azt már meglépték, hiszen jogilag igen komplex az óvoda helyzete az ilyen esetekben. Az ovisok vizsgálatát végző pedagógiai szakszolgálat ugyanis elfoglalt, így nem lehet tudni, mikor tudnak foglalkozni a gyermekekkel.

Megoldódhat a mindszenti óvoda problémája

Korom Éva arról tájékoztatta a promenad.hu szerkesztőségét. hogy november 7.-én tartottak egy szülői értekezletet az ügyben érintett középső csoportosok szüleivel, ami megnyugtatóan sikerült. Elmondta, hogy a problémát folyamatosan próbálják kezelni.

"Novemberben az óvónők egy olyan konzultációs előadáson fognak részt venni, ahol pedagógiai szakszolgálat szakemberei tartanak az oktatási intézményekben előforduló agressziókezelésről előadást." - tette hozzá az óvoda vezető.

Megoldódhat a mindszenti óvoda problémája

Zsótér Károlyt, Mindszent polgármesterét is megkérdeztük az esetről. A polgármester elmondta: nemrég nyertek pályázati támogatást két járáson belül több településsel összefogva arra, hogy utazóként gyermekpszichológusokat is bevonjanak a rendszerbe:

Megoldódhat a mindszenti óvoda problémája

 

n.j.