2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2016-09-10 15:06:40

Megmozdult a Tisza-part

Szeptember 10-én Algyőn, tényleg megmozdult a Tisza-part, hiszen a különböző mozgásos tevékenységeknek köszönhetően, életre kelt a folyó ezen szakasza és homokos partja.

Megmozdult a Tisza-part

„Algyőn óriási vízi élet volt évtizedeken keresztül, ez az elmúlt időszakban alább hagyott, ezért gondoltunk egy nagyot és megrendeztük ezt a napot, ahol megakartuk mutatni, hogy itt a parton mennyi mindent lehet csinálni, nem csak vízi sportokat, de szárazföldi lehetőségeket is kínálva. Úgy látom, van erre igény” – mondta el Füzesi István, az ALTE egyesület elnöke.

Megmozdult a Tisza-part

Különböző kategóriákban indultak futóversenyek, nemenként és korosztályonként külön díjazva. Nem sima úton kellett a versenyzőknek végig szaladni, ugyanis terepfutó megmérettetésként erdőn, kisebb emelkedőn, változatos terepviszonyok közt kellett teljesíteniük a távokat a versenyzőknek.

Megmozdult a Tisza-part

A futás mellett, kosárlabda, pingpong, mediball, skandináv sakk, strandröplabda és segway kipróbálására is lehetőség nyílt.

Megmozdult a Tisza-part

A rendezvényen jelen volt Kopasz Bálint is, Algyő jelenleg talán legnagyobb büszkesége, aki idén a riói olimpián 10. helyezést ért el kaja-kenuban.

Megmozdult a Tisza-part

Herbert Gábor, Algyő önkormányzatának sportszakmai referense elmondta, az alapötletet adó ALTE egyesülettel közösen már július elején elkezdték szervezni ezt a programot, és igyekeztek az összes sportszakosztályt elhívni, hogy bemutassák az általuk képviselt és szeretett sportokat. Így jelen voltak a kajak-kenusok, a kézilabdások, az ökölvívók és a teakwon-dosok is.

Megmozdult a Tisza-part

Az FKSE Algyő kézilabdacsapata ezen a napon a Tisza-parton tartott sajtótájékoztatót, ahol beszámoltak a főbb változásokról, a csapat tagcseréiről.

Megmozdult a Tisza-part

Bella Árpád az FKSE Algyő elnöke elmondta, hogy a Szeged Dorozsma női kézilabdacsapatával közösen mellé álltak a mellrák elleni küzdelemnek és magukra öltik ennek a küzdelemnek az egyik jelképét, így idegenbeli mérkőzéseiket rózsaszín mezben fogják játszani. A bajnokság ma, azaz szombaton kezdődik, első meccsüket Békés ellen fogják vívni.

Megmozdult a Tisza-part

A kiváló időjárásnak, a vízpartnak és a számos lehetőségnek köszönhetően mindenki egy vidám, sportolással teli napot tölthetett el a Tisza-parton.

 

RV