2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-14 21:18:15

Meglett az illegális szemetelő

- Sikerült kideríteni, ki az, aki rendszeresen illegális szemétlerakónak nézi a Szent István teret - mondta szerda esti makói lakossági fórumán Czirbus Gábor. Az alpolgármester és Farkas Éva Erzsébet polgármester a Hunyadi utcai játszótérnél várta az érdeklődőket.

Meglett az illegális szemetelő

Amint szerda este Makón befejeződött Toldi János fóruma, a Hunyadi utcai játszótéren kezdődött Czirbus Gáboré. Az alpolgármester ezen többek között arról is beszámolt, hogy érdemes volt a nyilvánosság elé vinni korábban azt a problémát, miszerint valaki illegális szemétlerakónak tekinti a Szent István teret. Erről a portálunkon mi is beszámoltunk. - A médián keresztül a lakosság segítségét is kértem, s így kiderült, hogy a téren lévő panzióból hordják oda a hulladékot, felkértem a jegyzői irodát, hogy tegye meg az ügyben a szükséges jogi lépéseket - mondta Czirbus Gábor.

Meglett az illegális szemetelő

A legutóbbi fórumon felmerült gondok egy részét azóta sikerült orvosolni. Így például rossz állapotban lévő járdákat javítottak ki, megszépült a Szent István tér is, valamint bővültek a körzet játszóterei. A területet érintő fejlesztéskeről is beszélt Czirbus Gábor, melyet tőle itt hallhat:

Meglett az illegális szemetelő

Meglett az illegális szemetelő

A belvárosban élők arra kérték Farkas Éva Erzsébet polgármestert és Czirbus Gábor alpolgármestert, hogy főleg a nyári szezonban éjszakánként több gyalogos rendőr teljesítsen szolgálatot a főtéren, illetve a környékén. Azt a választ kapták, hogy ennek érdekében megkeresik a rendőrkapitányt. A Pulitzer kollégium mögött lévő parkolóban pedig már évek óta egy nem használt személyautó foglalja a helyet. Kiderült: egy évet követően el lehet szállítani, csak be kell jelenteni.

Meglett az illegális szemetelő

Tézsla Istvánné azt kérte, hogy a Hunyadi utcában lévő társasházak előtt vágják le a túlnőtt bokrokat. - Egyeztetnek erről a főkertésszel, s ő hozza meg a döntést - hangzott a válasz. A Szegedi utcai tömbök közül több előtt is vannak padok, de nem mindenhol, ezért az ott élők is szeretnék, ha hozzájuk is kihelyeznének ilyen ülőalkalmatosságokat. Ez is hamarosan megtörténik.

Meglett az illegális szemetelő

Munkatársunktól. K.