2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-02-17 12:57:57

Megkezdi a szezont a HFC

A hétvégén indulnak az NB III-as labdarúgó bajnokságok. A Közép csoportban szereplő HFC a Pécs gárdáját fogadja vasárnap a városi stadionban.

Megkezdi a szezont a HFC

Izgalmas rangadóval indul a HFC számára a 2017-es esztendő. Major László tanítványai a több hetes felkészülést követően vasárnap éles bevetésre készülnek az igen csak erős PMFC ellen. A pécsiek számára jól zárult a felkészülés, több edzőmeccsen is nyerni tudtak. A HFC esetében kicsit nehezebb indult be a gépezet, ám az utolsó néhány felkészülési találkozón úgy tűnt kezd egyenesbe jönni a csapat.

Máté Péteréknek azonban így sem lesz könnyű dolguk.  A kék-sárgáknál rengeteg a sérült. Komáromi András és Fábián Imre sérülése régóta tart, a felkészülés során azonban többen is vádli és térdproblémákkal küzdöttek. A vasárnapi találkozón így vélhetően Bartyik Norbert, Szilágyi Norbert, Fátyol Szilárd, Nagy Andrád, Tóth Attila és Mezei Olivér sem lehet ott a kezdőben.

„A Békéscsaba II. ellen vívtuk tavaly az utolsó bajnokit, az akkori kezdőhöz képest most 7-8 helyen lesz változás, ami szerintem nagyon sok.” – nyilatkozta Major László vezetőedző.

A csapattól három játékos távozott a téli időszakban. Puskás Zoltán, Szabó II. Dávid és Alex Rajmund. Azonban az érkezési oldalon többen is akadnak. Horváth Bence és Babolek Zoltán Ceglédről igazolt Vásárhelyre, míg Huszár Gergő Békéscsabáról érkezett. Mellettük Orovecz Ádám, Szarvas József és Darida Ádám is a felnőtt csapatot erősítheti a tavaszi szezonban.

„A Pécs csapatát fogadjuk, akik szerintem a legjobbak ebben az osztályban. Hazai pályán mindig a győzelem a cél, de most kivételesen azt mondom, hogy ha döntetlent játszunk, akkor sem dőlök a kardomba.  A Pécs nagyon jó csapat, mi pedig még nem vagyunk teljesen a toppon.” – mondta a tréner.

A Hódmezővásárhelyi FC – PMFC találkozót február 19-én, vasárnap 14 órakor játsszák a felek a vásárhelyi városi stadionban.

szcs