2017. március 30. csütörtök, Zalán
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
16°C
17°C
Tiszta / 16°C
p / 17°C
szo / 16°C
Külföldi Hírek
Soós Kata | 2017-01-06 07:08:32

Meghosszabbítaná a határellenőrzést Ausztria

Berlinhez hasonlóan Bécs is azt tervezi, hogy tovább hosszabbítja határain az ideiglenes jelleggel bevezetett ellenőrzések hatályát - derül ki abból a pénteken megjelent nyilatkozatból, amelyet Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter adott a Die Welt című német napilapnak.

Meghosszabbítaná a határellenőrzést Ausztria

Sobotka kijelentette: amíg az unió nincs olyan helyzetben, hogy megvédje külső határait, Ausztria is nemzeti hatáskörben hoz védekező jellegű intézkedéseket. Biztonsági szempontból kiemelten fontos, hogy tudják, ki lép be az országba – hangoztatta, hozzátéve, hogy ezen a területen nem kívánnak

A berlini karácsonyi vásáron a múlt hónapban kamionnal elkövetett merényletet követően Thomas de Maiziere német belügyminiszter azt mondta, hogy szándéka szerint még hosszú ideig megmarad a német határok ellenőrzése február után is.

Az Európai Unió egyelőre február közepéig engedélyezte a tagországok közti határellenőrzések ideiglenes visszaállítását az elvileg belső határok nélkül működő schengeni övezetben.

Védelmi hatáskörben a migráció rendezése?

A Bild című német napilap csütörtökön Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter nyilatkozatát közölte, amelyben a tárcavezető hangoztatta, hogy “véget kell vetni az EU bukott menekültpolitikájának”, és meg kell állítani az illegális bevándorlást.

A lap szerint Doskozil tervet dolgozott ki az uniós migrációs politika reformjára. Ennek elemei közé tartozna, hogy minden tagállamban szabjanak felső határt a befogadható menekültek számában, egyes unión kívüli országokban EU-segítséggel hozzanak létre menekültközpontokat, azokat a migránsokat pedig, akik nem kapnak menedéket, de nem is térhetnek vissza hazájukba, a menekültközpontoknál kialakítandó “biztonsági övezetben” helyezzék el.

Forrás: hirado.hu