2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Sport
Fazekas Gábor | 2018-02-05 09:56:45

Megalakult és elindult a Boxing Gym Vásárhely

Hódmezővásárhely legújabb sportegyesülete várja az ökölvívás és mozgás szerelmeseit.

Megalakult és elindult a Boxing Gym Vásárhely

2017 októberében megalakult a város legújabb sportegyesülete, bokszklubja, a Boxing GymVásárhely, melynek elnökével, Bánvölgyi Róberttel beszélgettünk.

Kérlek, mesélj az alakulásról és magáról az egyesületről!

Tavaly év végén alakult meg egyesületünk 4-5 aktív sportolóval, jómagam, Tóth Károly Zsoltvezetőedző, Cserényi Csaba technikai vezető, valamint további két vezetőségi tag koordinálásával.Célunk, hogy az ökölvívás Vásárhelyen a régi pompájában tündököljön, ennek érdekében pedigmindent meg is teszünk. Az induláskor rögzített 10-15- ös taglétszám helyett ma már mintegy 50taggal büszkélkedhetünk.

Kiket emelnél ki a versenyzők közül?

Nálunk edz és készül a békéscsabai Lauri Box Promotion versenyzője, a vásárhelyi Rácz József, akinagy reménységünk, jelenleg ő Norvégiába utazott meccselni. Egyesületünk kiválósága Kovács Pál,akit már jól ismerhetnek a vásárhelyi sportkedvelők. Ő a magyar ökölvívó válogatott tagja. Jövő hétena 61. nemzetközi Bocskai Kupán 81 kilogramban lép kötelek közé Debrecenben. A háromnaposversenyen döntős helyezésre is esélyes. Két fiatal reménységünk Tóth Nikolett és Kovács Krisztián aszintén februárban megrendezendő Énekes István Kupán fog indulni ifjúsági korcsoportbanBudapesten – tőlük is döntőt várunk.

Megalakult és elindult a Boxing Gym Vásárhely

Melyek a hosszú és rövidtávú céljaitok?

Céluk az - elsősorban hosszútávon - hogy minden korcsoportban és súlyban kineveljünk egy olyansportolót, aki esélyesként méretteti meg magát különböző, akár országos versenyeken is. Ennekérdekében már felvettük a kapcsolatot a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel. Pontos időpont mégnincs, de vélhetően júniusban egy nagyszabású versenyt fogunk rendezni Hódmezővásárhelyen. Ittmár azt szeretnénk, ha minél több tehetségünk bemutatkozhatna, például a már említetteken kívül Balogh Márkó utánpótlás versenyző is. Reményeink szerint az év második felétől egyre több tagunkat,versenyzőnket országos versenyekre, kupákra szeretnénk nevezni, gyermek, ifi és felnőttkategóriákban is. A legfontosabb addig a megfelelő felkészülés, hiszen az első számú szempontmindig az ökölvívó biztonsága.

Beszéljünk még a Vásárhelyre tervezett versenyről!

Egy szomorú esemény árnyékolta be egyesületünk alakulását. Tavaly év végén elveszítettükbarátunkat, sporttársunkat, Kerekes Jánost, a vásárhelyi bokszélet kiválóságát, aki életének utolsóhúsz évét az ökölvívásnak szentelte. Tóth Károly Zsolttal való évtizedes munkakapcsolata, az irántavaló tisztelet, emlékének megőrzése miatt edzőtermünket is róla neveztük el, valamint az ő nevétfogja viselni a nyáron megrendezendő versenyünk is. A két naposra tervezett, I. Gurgiás - KerekesJános - Emlékverseny ötletére legnagyobb örömünkre Balzsay Károly a Magyar ÖkölvívóSzakszövetség szövetségi kapitánya jelezte, az egész magyar válogatott szeretne részt venni a tornán,ahol egyébként ukrán válogatott bokszolók is részt vesznek.

Megalakult és elindult a Boxing Gym Vásárhely

Kiket vár soraiba a Boxing Gym Vásárhely?

Mindenkit, aki mozogni szeretne. A profikon kívül már vannak amatőr tagjaink, vannak olyanok, akikcsak az alapokat sajátítják el, jobb kondíció elérése céljából járnak le, vannak idősebb, ökölvívómúlttal rendelkező tagjaink, akik szintén a mozgás öröméért választottak minket, ezen kívül vannakmás sportágból is érdeklődő, lejáró tagjaink is, akik legalább heti három edzésen megjelennek. Mivelúgy érezzük, már egy kiváló hangulatú, összetartó, de befogadó csapatot építettünk, mindenkit arrabiztatunk, jelentkezzen hozzánk a Facebook csoportunkban feltüntetett elérhetőségeink bármelyikén, vagyedzésidőben a kertvárosi Gurigás Ökölvívó Teremben.

Megalakult és elindult a Boxing Gym Vásárhely

Forrás:
Szombat Mihály
sajtóreferens
fotók: Boxing Gym Vásárhely