2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2018-02-08 20:23:00

Még mindig a száraz láb a legfontosabb

Természetesen várják a makóiak a milliárdos fejlesztéseket, beruházásokat. Azért még mindig az áll az első helyen, hogy száraz lábbal el tudnak-e jutni az otthunokból a központba, illetve porfelhőt húz-e vagy sem maga után a kocsi az utcájukban? Így az út- és a járdaépítések kerültek előtérbe csütörtök este dr. Hadik György települési képviselő lakossági fórumán.

Még mindig a száraz láb a legfontosabb

A 2018-as esztendő első makói lakossági fórumát csütörtök este tartották a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának Bajza utcai épületében. Czirbus Gábor alpolgármester és a körzet képviselője, dr. Hadik György várta az érdeklődőket. Ahogy az már megszokott, elsőként az alpolgármester tartott egy rövid összefoglalót arról, milyen fejlesztések is zajlanak jelenleg a városban, illetve mik a tervei az önkormányzatnak. A jelenlévők így pontos információt kaptak arról, hol tart most a 2,66 milliárdos könyvtárépítés és térrehabilitáció, mi minden lesz a 9,5 milliárdos fürdőbővítésnek köszönhetően a Hagymatikumban, de szóba került Honvéd városrész felzárkóztatása is.

Még mindig a száraz láb a legfontosabb

Az egész várost érintő milliárdos beruházásokon túl a résztvevőket leginkább a közvetlen környezetük állapota érdekelte. Szinte nincs olyan fórum, melyen ne esne szó a járdák állapotáról. - Jó hírrel szolgálok, a tavalyi 100 millió helyett az idén 160 milliót különítettünk el a járdaprogramra - tájékoztatott dr. Hadik György. A települési képviselő kiemelte: ez azt jelenti, hogy most már körzetenként 20-20 millió forint jut az építésre. Így talán lesz forrás a Bajza és a Toldi utcai hiányzó járdákra. A városrészben még az is gondot jelent, hogy néhány út még mindig nem pormentes. A Vasvári utcában egy mindössze 102 méteres szakasz ilyen, de hasonlót találni a Balassa és az Aulich utcában is. Ezeket nem leaszfaltozzák, hanem útalappal látják el.

Még mindig a száraz láb a legfontosabb

Kelemen Lajos azzal a kéréssel fordult a fórumot tartókhoz, hogy a Hajnal utcában az úttest és a kerékpárút között van egy vékony szakasz, amit zúzott kő borít, de a ráhajtó autósok mindig széthordják. A problémáját felírták, s megnézik, mit lehetne tenni. Gyalogátkelőt is hiányolt két helyen az idős férfi: egyszer az Úri és az Erdélyi püspök utca kereszteződésében, másrészt pedig a 43-as főút azon városi szakaszán, mely a városházi, illetve az Arany János utcai körforgalom között van. - Ezek az utakat nem a város, hanem a közút kezeli, így mi csak tolmácsolhatjuk a kérést, mást nem tehetünk - jött a válasz dr. Hadik Györgytől.

Még mindig a száraz láb a legfontosabb

Pécsiné Péter Zita egy javaslat miatt szólalt fel. - A múltkor az igen hosszú Toldi utcában autóztam, s ekkor vettem észre, hogy egy bácsi a járdán rosszul van, megálltam neki segíteni, s kiderült, annyi a baj, hogy gyaloglás közben kifáradt, de nem tud sehol megpihenni - sorolta az asszony. Úgy véli, ha padot nem is, de talán korlátot lehetne tenni, ahol szusszanhatnának egyet az arra járók. - Az elképzelés nem rossz, de itt figyelembe kell venni azt is, hogy a járdánál lévő ház tulajdonosa hozzájárul-e a korlát telepítéséhez, mert enélkül azt nem tehetjük meg - mondta dr. Hadik György.

Még mindig a száraz láb a legfontosabb

Munkatársunktól. K.