2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-03-13 12:36:08

Még hogy tavaszi fáradtság! Inkább foci!

Kiürülő készletek, kedvetlenség, fáradékonyság – avagy a tavaszi fáradtság jelei. A vásárhelyi városi stadionban viszont pont erre cáfoltak rá a fiatalok. Az első tavaszi Bozsik Fesztiválon ugyanis nyoma sem volt fáradtságnak, a gyerekek megállás nélkül mozgásban voltak.

Még hogy tavaszi fáradtság! Inkább foci!

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk a Hódmezővásárhelyi FC edzői idén is megrendezik a Bozsik Intézményi Program fesztiváljait. Az egyébként heti rendszerességgel jelentkező edzéseken több száz fiatal vesz részt, évente négy alkalommal viszont egy nagyobb volumenű, fesztivál jellegű találkozóra is várják a kicsiket.

A népszerű rendezvényen összesen ötszáz fiatal szokott részt venni, a szervezők pedig a lehetőségekhez mérten focilegendákkal is készülnek. Volt, hogy Mészöly Kálmán tette tiszteletét a stadionnál, legutóbb pedig Nyilasi Tibor lepte meg a kisfocistákat.

Még hogy tavaszi fáradtság! Inkább foci!

Hasonló jellegű terv az első tavaszi fesztiválra is volt. Czibere Adriántól, a Bozsik Intézményi Program körzetszervezőjétől megtudtuk, hogy Király Gábor és Juhász Roland személyében, a magyar válogatott két ikonikus játékosát szerették volna Vásárhelyre hívni, a labdarúgók azonban klubkötelezettségeik miatt sajnos nem tudták vállalni a szereplést.

A fiatalok azonban a hétfői fesztiválon számukra is készülnek egy kis videóval, amely talán hatásos lesz és hamarosan élőben is találkozhatnak a példaképekkel.

Még hogy tavaszi fáradtság! Inkább foci!

A program elsődleges célja továbbra is az, hogy a gyerekeket mozgásba lendítsék, amivel általában nincs is probléma. A legnagyobb kedvenc maga a foci, de a krokodilos folyó nevű utánzó játék, a kapura rúgás és a sorversenyek is népszerűek.

Még hogy tavaszi fáradtság! Inkább foci!

„Azért szeretek focizni, mert néha sikerül a gólszerzés, néha meg nem. A játékos feladatok is jók, a bölényvadász a kedvencem, amikor Pista bácsi a bölény és el kell találni labdával.”  - tudjuk meg Mérai Jankától, aki a többiekhez hasonló a program heti edzésein is rendszeresen részt vesz.

Csaba Kornél pedig a válogatott játékosnak szereplő üzenővideóból is igyekszik aktívan kivenni a részét, mindenképpen szeretné, ha a labdarúgók Vásárhelyre érkeznének és elleshetne tőlük egy-két trükköt.

Még hogy tavaszi fáradtság! Inkább foci!

Az I. Tavaszi Bozsik Fesztivál délutánba menően zajlik, az I. és II. korcsoport is érkezik majd a stadionba, a fiatalok pedig bíznak benne, hogy a következő hónapban, az újabb fesztiválon már Király Gábor és Juhász Roland segítségével rúghatják a bőrt.

szcs