2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
-0°C
Tiszta / 3°C
v / -0°C
h / -0°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-04-06 11:53:22

Matek és angol a nyílt órákon

Nyílt nappal várta az óvodás gyerekeket a Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézménye csütörtök délelőtt. A gyerekek angolul tanultak és játszva ismerkedtek a matekkal.

Matek és angol a nyílt órákon

Az intézmény idén már harmadik alkalommal szervezett programot a Mártélyi Óvoda tanoncainak. Az ovisokat egy foglalkozással várták az iskolában, amin a kicsik nem csak nézőként vettek részt, hanem teljes körű résztvevői voltak a nyílt órának.

Matek és angol a nyílt órákon

A csütörtöki napon angol órával kezdték a foglalkozásokat, ahol az iskolások és az óvodások együtt foglalkoztak az idegen nyelvvel. Megtanulták a színeket, illetve számoltak is angolul. Mindezt természetesen játékos formában, dalokkal, mondókákkal összekötve.

Matek és angol a nyílt órákon

Az idegen nyelv elsajátítása után az egyik legnehezebb tantárgy, a matek következett. A Varga Tamás Általános Iskolában már régóta használják a LEGO Matematikai csomagot, ami a diákokat játékos úton kalauzolja el a számok világába.

Matek és angol a nyílt órákon

A Mártélyi Tagintézménybe a beiratkozás az országosan meghirdetett időpontban lesz, azaz április 20-án és 21-én lesz, reggel 8 órától, este 7-ig.

Matek és angol a nyílt órákon

Jelenleg 15 gyerek tanul a Mártélyi Tagintézményünkben. Egy negyedikesünk van, aki el fog ballagni és a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában folytatja tanulmányait. Előreláthatólag a Mártélyi Óvodából 5 gyerek kezdi majd meg általános iskolás tanulmányit intézményünkben. Néhány nagycsoportos óvodás más iskolába tanul tovább, ők a testvéreiket követik, ezért választottak más iskolát.” – nyilatkozta Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola intézményvezetője.

Matek és angol a nyílt órákonFarkas Zsuzsanna

Az igazgató hozzátette, hogy örömmel vették, hogy a szülők az iskola eddigi programjain is részt vettek, amivel betekintést kaphattak a mártélyi iskolában folyó munkába.

Matek és angol a nyílt órákon

Azért szeretek ebbe az iskolába járni, mert nagyon jó órák vannak. Van írás óra, matek óra, táncóra és környezet óra is. Angolt sajnos első osztályba még nem tanulunk, de a mai angolozás nagyon tetszett. Nagyon jó a társaság, mindenkivel barátok vagyunk. Néha kicsit veszekszünk egy kicsit, de azért barátok vagyunk.” - mondta el Alexandra, első osztályos diák.

Matek és angol a nyílt órákonAlexandra

 

Sz.Viktor