2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-5°C
Felhős / -3°C
h / -5°C
k / -5°C
Tudomány és Technika
Soós Kata | 2017-04-25 13:02:51

Másodfokú égési sérüléseket okozott az iPhone

Pár nappal ezelőtt történt a baleset: egy Lake Jackson-i férfi véletlenül az iPhone 6s-ével együtt ugrott be egy medencébe. Amikor ezt észrevette, gyorsan kijött a vízből, azonban késő volt, a telefonja addigra már kikapcsolt. Ezután – egy közismert tanácsot követve – egy tál rizsbe tette a készüléket, hogy az kiszáradjon.

Másodfokú égési sérüléseket okozott az iPhone

Még a következő nap sem tudta bekapcsolni iPhone-ját, amelyet azután éjjel az ágyára tett, majd elaludt mellette. Arra ébredt, hogy ég a telefon, mi több, őt magát is megégette – mondta el az abc13-nak.

Másodfokú égési sérüléseket diagnosztizáltak a törzsén, a sérülést, mint kiderült, az iPhone akkuja okozta. A derekán jól kivehető volt az iPhone körvonala. Panasszal élt annál az üzletnél, ahol a telefont vásárolta, de egyelőre még nem kapott választ beadványára.

Másodfokú égési sérüléseket okozott az iPhone

A balesetről tudósító weboldal megkeresett egy szakértőt is az ügyben, aki elmondta, városi legenda csupán az, hogy a rizs rendbe hozhatja a vizes telefont. Ha bárhogyan is sérül a készülék, azonnal vigyük szakemberhez. Arról is beszélt, hogy komoly biztonsági kockázatot jelent az okostelefon akkujára nézve, ha vizes lesz a telefon (kivéve a megfelelő minősítéssel rendelkező készülékeket).

Forrás: hvg.hu