2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-11-10 14:59:58

Márton napon is környezettudatosan - Galéria!

Egész napos projektnapot szervezett a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola és a Környezeti Információs Központ. A pénteki programsorozat keretében kézműves foglalkozásokkal és lampionos felvonulással készültek a szervezők.

Márton napon is környezettudatosan - Galéria!

Az intézményben már a reggeli óráktól kezdve a Márton-napi népszokásoké volt a főszerep. A gyerekek életkori sajátosságához igazodva a Márton nappal kapcsolatos népszokásokkal ismerkedtek. A tanórákon szóba került például Márton vesszeje, a Márton-napi lakomák, ezeknek okai, hagyományai. A pedagógusok az idősebb diákokat beavatták Szent Márton püspök legendájának részleteibe, illetve elmondták nekik, hogy miért is kapcsolódik a lúd a Márton naphoz.

Márton napon is környezettudatosan - Galéria!

A délutáni programokban az őszi néphagyományokkal foglalkoztak az iskolában. Különböző foglalkozásokon vettek részt a diákok, és a hagyományhoz kapcsolódó ismereteket tanulhatták meg. Volt néptánc foglalkozás, tökfaragás, és az iskola profiljához illeszkedve egy sportvetélkedő is.

Márton napon is környezettudatosan - Galéria!

A projektnapon a Környezeti Információs Központ munkatársai is jelen voltak, akik az őszi néphagyományokkal ismertették meg a diákokat, valamint a természetben és az állatok viselkedésében történő változásokról beszéltek a gyerekeknek.

Márton napon is környezettudatosan - Galéria!

Igyekszünk első sorban az újrahasznosításban gondolkozni. A lampionokat ezért befőttes üvegekből, PET palackokból, bébiételes üvegekből készítettük el a gyerekekkel közösen. Próbáljuk azt megtanítani a gyerekeknek, hogy a szelektív hulladékgyűjtésnek az a hozadéka, hogy vannak olyan hulladékok, amiket fel tudunk használni, és szebbé tudjuk tenni vele a környezetünket” – mondta el Tatár Krisztina, a Szent István Általános Iskola igazgató helyettese.

Márton napon is környezettudatosan - Galéria!Tatár Krisztina

A tanórán kívüli foglalkozások után a város iskolái, óvodái és természetesen a szülők is megérkeztek a Szent István Általános Iskolába, hogy közösen készítsék el azokat a lámpásokat, amikkel aztán fel is vonultak a Csúcsi városrészben.

Márton napon is környezettudatosan - Galéria!

Sz.Viktor

Fotók: Sz.Viktor, Tatár Krisztina