2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Regionális Hírek
Szeri Csaba | 2017-09-20 07:43:14

Mártélyon is becsöngettek

Szeptember elején Mártélyon, a Varga Tamás Általános Iskola tagintézményében is becsöngettek. 22 alsós kisdiák kezdte meg a szorgos munkát az intézmény falain belül.

Mártélyon is becsöngettek

6 elsős, 7 másodikos, 2 harmadikos és 7 negyedik osztályos tanuló, tehát összesen 22 fiatal kezdte meg szeptemberben a tanévet a mártélyi általános iskolában. A fiatalok összevont osztályként tanulnak Cseszkóné Locskai Éva, Csizmadia-Vidács Nóra és Kunné Vaga Gyöngyi tanító nénik vezényletével.

„Most már tudunk olyan duál órákat tartani, amikor a négy évfolyamot szét tudjuk választani és kis csoportokban tudjuk őket fejleszteni.” – nyilatkozta Csankiné Láda Ildikó a Varga Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese. – „Az elmúlt évben egy interaktív tábla is került az iskolába, ahol most két teremben folyik az oktatás és van egy meseszobánk is. Az idei évben számítógépeket is vittünk a mártélyi tagintézménybe, amelyek egy szerveren keresztül tartják a kapcsolatot a mi gépeinkkel. A fejlesztést, a tanulást és a szabadidős tevékenységet is segíthetek ezek a gépek.”

Mártélyon is becsöngettek

A fiatalok számára úszásokat, színházi előadásokat szerveznek, de a Varga Tamás Általános Iskola ünnepségein is rendszeresen részt vesznek, valamint a mártélyi rendezvényeknek is aktív közreműködői.

Tény, hogy az összevont osztályok kihívások elé helyezik a tanítókat, ugyanakkor a nyelvoktatás esetében kifejezetten hasznosnak bizonyult az eddigiek alapján ez a megoldás.

Mártélyon is becsöngettek

Az elmúlt két év tapasztalatai azt mutatják, hogy a szülők bizalma erősödött az intézményt illetően, hiszen a taglétszám növekedett az elmúlt évben. Az előző tanévben elballagó mártélyi nagycsoportosok mindegyike a helyi iskolában kezdte meg tanulmányait. Az iskola pedig a későbbiekben, a negyedik osztály elvégzése után automatikusan fogadja a nebulókat a vásárhelyi intézménybe.

szcs