2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Regionális Hírek
Szeri Csaba | 2017-10-06 20:14:29

Mártély most egy kicsit München

Ismét zúz az Október Feszt Mártélyon. A tavalyi sikeresnek nevezhető rendezvény után a szervezők úgy döntöttek, hogy idén is a sörök közé csapnak. Német gasztro-különlegességek, folyékony csodák és két zúzós zenekar indította be a fesztivált.

Münchenben 1810 óta rendezik meg az Oktoberfest-et. A mártélyi hagyományok ugyan nem nyúlnak ilyen régre vissza és a fesztivál helyszíne is kisebb, a hangulat viszont, megkockáztatom, talán idézi az ottanit.

2016-ban rendezték meg először a mártélyi Október Fesztet. A dolog apropóját Markus Pigard és az Élmény Sport Pub adta, a tulajdonos és a hely üzemeltetői ugyanis szerettek volna valami rendezvénnyel előrukkolni. Markus német származása valamint a söröző pedig gyors ötlettel szolgált. Mini Október Feszt az eredeti mintájára!

Mártély most egy kicsit München

Az ötlet bejött, annak ellenére is, hogy az időjárás egyáltalán nem kedvezett a szervezőknek, mégis voltak érdeklődök és a sörcsapok sem ítéltettek száradásra. A település önkormányzata és a szervezők pedig úgy gondolták, hogy ami jó, azt folytatni kell.

Mártély most egy kicsit München

"Markus-ékkal az elmúlt időszakban nagyon megerősödött az együttműködésünk. A tavalyi Október Feszt eredményei, érdeklődése pedig megerősített minket abban, hogy folytatnunk kell. A rendezvénnyel pedig a német-magyar kapcsolatokat is igyekszünk ápolni és erősíteni. A program megszervezésébe pedig ez alkalommal a mártélyi Általános Művelődési Központ is besegített.” – mondta Borsos József polgármester a köszöntőjében.

Pénteken, a nyitó napon a zenekarok kapták a főszerepet. A mártélyi fiatalokkal is büszkélkedő Unott Exek feldolgozás dalokkal érkezett, míg őket a Stratégia zenekar követte, a vásárhelyi formáció pedig szintén nem latinos dallomokkal igyekezett elkápráztatni a jelenlévőket.

Mártély most egy kicsit München

„Az idei évben a Paulaner sörgyár különleges söreit hoztuk el a fesztiválra. Van egy barna, erősebb, magas alkoholtartalmú sör, egy szűretlen búta sör, egy világos láger, valamint egy limitált változat, amelyet Németországban is csak az Oktoberfeszt idején lehet kapni.” – árulta el Ménesi Zsolt szervező.

Persze nem csak folyékony, hanem szilárd halmazállapotú finomságok terén is igyekeztek idézni az originál fesztivált. Óriás bajorkolbász került a bagettekbe, de heringes változattal is készültek a gasztroszerelmesek számára.

Mártély most egy kicsit München

A péntek pedig mondhatni bemelegítés jelleggel bírt, hiszen szombaton sem szeretnék pihenni hagyni az érdeklődőket. Délelőtt családi játékok és parasztkomédia szerepel a repertoárban.

Később pedig Villa Negra, Tobacco Road, Over3 valamint Popart koncert várja a fesztiválozó közönséget, de szkanderversennyel és stílusosan sör-virsli versennyel is készülnek a szervezők. Szombat este pedig Lázár Gábor és Szabó Zoltán hajnalig muzsikál a pubban.

Fesztiválra fel!

szcs