2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-5°C
Felhős / 1°C
v / -5°C
h / -5°C
Agrár
Soós Kata | 2017-01-31 06:18:44

Márciusig pályázhatnak a haltenyésztők

A Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében a halgazdálkodók mintegy 13,3 milliárd forint összértékben pályázhatnak támogatásokra. Annak érdekében, hogy kellő idő álljon rendelkezésre, a Miniszterelnökség hat pályázat esetében döntött a támogatási kérelmek beadási határidejének módosításáról – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

Márciusig pályázhatnak a haltenyésztők

A tavalyi év végén megjelent hat pályázati felhívás többek között termelési és feldolgozási célú beruházásokra, valamint a fenntartható akvakultúrával foglalkozó új gazdálkodók ösztönzésére és a halfogyasztás népszerűsítését szolgáló projektek megvalósítására biztosít támogatási forrást.

A Miniszterelnökség a projektek sikeres megvalósítása érdekében felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a támogatási kérelmek benyújtási határideje februárról márciusra módosult, ezzel egyidejűleg az értékelési határnapok is megváltoztak.

A Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében a mai napig összesen 9 darab pályázati felhívást ismerhettek meg a halgazdálkodók mintegy 13,3 milliárd forint összértékben, ami a teljes keret 83%-át jelenti.

A pályázati felhívások és a módosításról szóló közlemények a www.szechenyi2020.hu weboldalon elérhetőek.

Forrás: Miniszterelnökség