2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2018-02-06 23:17:54

Március 29-én adják át az északi elkerülőt!

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában, kedden tartott fórumon tájékoztatott az elkerülő út átadásának pontos dátumáról.

Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester választási fórumán tájékoztatott Lázár János, országgyűlési képviselő kedden, a város életét nagyban megkönnyítő projekt átadásának pontos dátumáról. Az útszakaszon korábban mi is végigmentünk, képgalériát és videót készítve az élményekről. Az északi elkerülő alapkövét 2016. november 30-án tették le, az építkezés pedig egyből utána meg is indult. Mostantól azt is tudjuk, hogy mikortól tűnnek el a kamionok a város belterületéről, ezzel megszabadítva a vásárhelyieket a szmogtól és a portól, valamint a dugóktól.

Lázár János a fórumon bejelentette: március 29.-én fogják átadni az északi elkerülőt:

„Hódmezővásárhely az egyik legmélyebben fekvő település az országban és napi 20 ezer autó halad át a városon, ez befolyásolja a levegő szennyezettségét. Meggyőződésem, hogy az elkerülő út átadásának a vásárhelyiek életminőségére közvetlen hatása van. Március 29-én pedig az északi elkerülő a kormány húsvéti ajándékaként, Nagypéntek előtt egy nappal átadásra kerül” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Március 29-én adják át az északi elkerülőt!

A fórumon az országgyűlési képviselő tájékoztatott: a kormány célja továbbá, hogy Szegedet regionális centrummá alakítsa, ezért kiemelt projekt a 47-es négysávúsítása, valamint a Szabadka-Szeged-Békéscsaba vasútvonal fejlesztése is. A Tram-trainnel kapcsolatban elmondta, hogy a XXI. század Hódmezővásárhelyének szimbóluma lesz.

Az országgyűlési képviselő tájékoztatott, hogy 2000 katona fog Hódmezővásárhelyen állomásozni, ezzel a laktanya a város egyik legnagyobb munkaadója lesz. Hozzátette: itt lesz a honvédség legnagyobb harcoló alakulata.

Március 29-én adják át az északi elkerülőt!

A Hódtó utcában történt lakástűzre reagálva Lázár János elmondta, hogy felújítási programot kell biztosítani a panelban lakók számára. A miniszter tájékoztatott, hogy a kormány szerint fontos kérdés, hogy a paneleket lakhatóbbá, élhetőbbé tegye. A minőségi otthoncsere programmal kapcsolatban kifejtette, hogy az első kifizetés és költözés mérföldköve lesz a mintaprogramnak.

n.j.