2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-04-10 15:43:57

Marad az áremelés

Marad az áremelés a Nyugdíjas Lakóparkban élők számára. Jelentette be Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a hétfőn tartott sajtótájékoztatóján.

Marad az áremelés

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Nyugdíjas Lakóparkban élők számára havi 13 ezer forintról 20 ezer forintra emelték a közös költség díját. Erre panaszkodtak Lázár János, országgyűlési képviselő, miniszter lakossági fórumán március 16-án.

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a témában tartott sajtótájékoztatót hétfő délután a polgármesteri hivatalban. A politikus elmondta, hogy április hatodikán Kószó Péter alpolgármester úrral egyeztetést folytattak a Nyugdíjas Lakópark képviselőivel.

A közel 3,5 órás tárgyaláson olyan adatokat tártak a lakók küldöttsége elé, amikből megbizonyosodhattak arról, hogy az a szolgáltatási díjemelés, amelyről a közgyűlés döntött, megalapozott.

Egyet értettünk abban is, hogy az a szolgáltatás, amit a lakóparkban igénybe vesznek, az üzleti alapú szolgáltatás, és az intézmény nem szociális létesítmény. Köszönöm azt, hogy ezt elfogadták, és megértették azt, hogy a díjemelés szükséges volt. Kiszámoltuk, és megmutattuk nekik, hogy ha a szerződés szerinti emeléseket végrehajtotta volna a működtető Kft., akkor már 2012-ben 20 ezer forintos szolgáltatási díjat kellett volna fizetniük. Ez azt jelenti, hogy 5 éven keresztül, mintegy 420 ezer forinttal kevesebbet kellett fizetniük, ennyi maradt minden lakó zsebében.” – mondta el Hegedűs Zoltán.

Marad az áremelésHegedűs Zoltán

A politikus hozzátette, hogy a város eddig azért nem lépte meg ezeket az emeléseket, mert szerette volna a 2008-as világválság okozta hatásokat ezzel kompenzálni. Jelenleg 30 fő, 22 lakásra vár. Van olyan sorban álló, aki 3 éve vár a lehetőségre, hogy beköltözzön a Nyugdíjas Lakóparkba.

Természetesen dönthet valaki úgy, hogy ez a megemelt díj túl drága az igénybe vett szolgáltatáshoz képest. Ebben az esetben – sajnálatunkra – kezdeményezheti a szerződés felmondását, és természetesen kiköltözhet a lakóparkból, ha ennél jobb feltételeket talál.”  – tette hozzá az alpolgármester.

 

Sz.Viktor