2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2018-02-03 13:06:50

Már nem kell a szomszédba menni - Galéria!

Már nem kell Apátfalvára vagy Makóra járniuk a magyarcsanádiaknak gyógyszerért, ugyanis patika is helyet kapott az új egészségházban. A 120 millió forintból megépülő létesítményt szombaton Lázár János miniszter is megtekintette, sőt, vitaminokat is vásárolt a gyógyszertárban.

Már nem kell a szomszédba menni - Galéria!

A magyarcsanádiak legújabb beruházása

- Nagyon örülök, hogy végre elkészült az új egészségházunk, a legnagyobb problémát az jelentette a számomra, hogy eddig nem volt a faluban gyógyszertár - mondta szombaton Veréb Mártonné. A magyarcsanádi asszony korábban busszal járt át a szomszédos Apátfalvára, ha kellett valamilyen tabletta. Ez most már a múlt, hiszen a csanádi főutcán lévő létesítményben egy patikát is kialakítottak. - A szívemmel van probléma, így igen sűrűn járok felülvizsgálatokra, s havonta rendszeresen 3-4 doboz gyógyszert ír fel nekem az orvos, amit eddig nem volt egyszerű kiváltanom - árulta el Veréb Mártonné.

Már nem kell a szomszédba menni - Galéria!

Veréb Mártonné

- Ahol most a patika nyílt, amit az egyik makói gyógyszertár üzemeltet, volt a régi háziorvosi rendelő, mellé építettünk fel egy teljesen új részleget, s ide költöztettük át a rendelést - nyilatkozta Farkas János. A polgármester kiemelte: a teljes beruházs költsége 120 millió forint volt, az összeg egy részét az Európia Unió, a másikat pedig a Belügyminisztérium finanszírozta. Ennek köszönhetően az önkormányzatnak egy fillérjébe sem került az egészségház, ők csak azokat a közmunkásokat biztosították, akik részt vettek a munkálatokban. Az intézményhez egy belső parkolót is kialakítottak, így a betegnek nem kell a forgalmas 43-as főút mentén megállniuk. - Az idén október végéig még tervezünk nagyobb beruházásokat a községben, így például a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítését, valamint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatunknak helyet biztosító épület felújítását, bővítését - tette hozzá Magyarcsanád első embere.

Már nem kell a szomszédba menni - Galéria!

A magyarcsanádi praxishoz 1500 fő tartozik. A háziorvosi teendőket immáron tíz esztendeje dr. Aboul-Hosn Hussein látja el. - Óriási a különbség a régi és a mostani állapotok között, nem csupán a környezet modern, hanem a gyógyszertár megléte hatalmas előrelépés - vette át a szót a doktor, aki egyben települési képviselő is. Naponta átlagosan ötven páciens fordul meg nála. - Régebben többen is mondták, hogy ne írjak fel nekik semmit, mert nem tudják kiváltani, számos alkalommal én szereztem be a tablettákat, aztán később ezt átvállaták a beteggondozók, de legutóbb egy futárszolgálatot bíztunk meg ezzel - sorolta dr. Aboul-Hosn Hussein.

Már nem kell a szomszédba menni - Galéria!

Magyarcsanád háziorvosa, dr. Aboul-Hosn Hussein

Az új létesítményt szombaton Lázár János is megtekintette. A miniszter, a térség országgyűlési képviselője nem csupán körbejárta szinte valamennyi helyiséget és beszélgetett a helyiekkel, hanem az új gyógyszertárban - az influenzás fertőzés elkerülése érdekében - vitaminokat is vásárolt. - Egy-egy kistelepülésen, mint amilyen Magyarcsanád is, fontos, hogy a lakosságot helyben lehessen tartani, ennek érdekében szükség van az ilyen jellegű egészségügyi fejlesztésekre is, hiszen ezek napi biztosítása pont olyan fontos, mint a munkahely vagy az oktatás - fogalmazott a politikus. Lázár János ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Már nem kell a szomszédba menni - Galéria!

Már nem kell a szomszédba menni - Galéria!

Az új csanádi patikában Lázár János miniszter is vásárolt

Munkatársunktól. K.