2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Reklám
Tudósító | 2017-10-03 14:30:28

Már készülnek a vásárhelyi kar mesterszakjára

Javában zajlanak a Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak jövő februári indításának előkészületei a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.

Már készülnek a vásárhelyi kar mesterszakjára

Az új képzés 2018 februárjában indul, amelyre október 2. felétől november 15-ig lehet jelentkezni. A szakhoz szükséges előkészületeket már meg is kezdték annak érdekében, hogy a képzés megfelelően és szakszerűen el tudjon indulni. A tantervvel kapcsolatos véglegesítés, és az oktatók megkeresése és felkérése folyamatban van.

„Örömteli számunkra, hogy amióta felröppent a hír az agrármérnöki mesterszak indításáról, több, mint 20, korábban az intézményben végzett mérnökhallgatónk jelezte érdeklődési szándékát a képzés iránt. Mindez azt bizonyítja, hogy a potenciális hallgatók érdeklődését felkeltettük” – tájékoztatott dr. habil. Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja.

Már készülnek a vásárhelyi kar mesterszakjára

A karon a tanterv véglegesítése és az oktatók felkérése mellett párhuzamosan több előkészítő munka is zajlik, amely azt a célt szolgálja, hogy az egyébként a képzési és kimeneti követelmények alapján megújult szak egy közvetlenül, a gyakorlatban is jól hasznosítható tudást eredményezzen, és ily’ módon segítse a hallgatók majdani elhelyezkedését a vidékfejlesztéshez és a vidéki agráriumhoz kötődő területeken.

Már készülnek a vásárhelyi kar mesterszakjára

A mesterképzést államilag támogatott és önköltséges módon is lehet finanszírozni, ez attól függ, hogy aki felvételezik, az rendelkezik-e még annyi támogatott félévvel, ami szükséges a képzéshez. A Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak úgynevezett keresztféléves rendszerben indul. 2018 februárjában kezdődik a képzés. A jelentkezés módja a már korábban megszokott www.felvi.hu oldalon történik.

 

Ács Helga