2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Sport
Tudósító | 2017-06-19 13:19:30

Már az ovisok is tatamira lépnek

Makón egyre népszerűbb a kick-box, már az óvodások is tatamira lépnek. A katolikus iskola tornatermében közel harminc gyermekkel foglalkozik Loós Csaba edző. A legkisebb küzdősportos 5, a legnagyobb pedig 18 esztendős. Az egyik legkiválóbb tanítványa a fia, Dominik, aki az idén már több mint 25 érmet szerzett különféle versenyeken.

Már az ovisok is tatamira lépnek

Még a különféle méretű labdák is fontos szerepet kapnak egy-egy kick-box edzés során. Legalábbis a Makói Katolikus Általános Iskola tornatermében, ahol Loós Csaba foglalkozik a tanítványaival. A labda elsősorban a legkisebbeknél szükséges, hiszen nekik még a mozgáskoordinációjukat kell csiszolni, s csak utána következhetnek a rúgások és az egyéb technikák elsajátítása.

Már az ovisok is tatamira lépnek

Loós Csaba egyik legsikeresebb versenyzője a fia. Loós Dominik nem csupán az ország, hanem Európa számos megmérettetéséről kiváló eredményekkel térhetettt haza. Az idei esztendőnek még csak a fele telt el, de már most több mint 25 újabb éremmel gazdagodott az otthoni dicsőségfala. Dominikkal nem csupán a saját teljesítményéről beszélgettünk, hanem arról is, ő hogyan érzi magát ezeken a közös edzéseken, a válaszait itt találja:

Már az ovisok is tatamira lépnek

Már az ovisok is tatamira lépnek

Maga a kick-box fiatal sportág, az idén 45 éves. Ennek ellenére hazánkban, így Makón is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az Amerikai Egyesült Államokból indult világhódító útjára ez a küzdősport. Nem amerikaiak, nem is ázsiaiak, hanem magyarok a világ legjobbjai benne. Nemrég a Maros-parti városban járt a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke. Király István - kérésünkre - röviden bemutatta ezt a sportot, melyet tőle itt hallhat:

Már az ovisok is tatamira lépnek

Már az ovisok is tatamira lépnek

Szabó Dóra

Sokan azt gondolják, ha már küzdősportról van szó, akkor inkább a fiúk űzik. Ez nem így van, mert Makón is szép számmal akadnak lányok a tatamin. Köztük van Szabó Dóra is. - Szeretek mozogni, eddig csak fociztam és atlétikáztam, de négy hónapja már a kick-boxot is elkezdtem - tudtuk meg a Kálvin téri Református Általános Iskola harmadikosától. A 9 éves kislány elmondta: Dominik a példaképe és az álma, hogy Európa-bajnok lehessen. Dóra edzőtársa, Turi Edina a Szignum hetedik osztályosa. - Korábban is érdekelt ez a sportág, de csak úgy egy hónapja jöttem el először az edzésre - árulta el Edina. A 14 éves lánynak is van sportmúltja, mivel korábban az uszonyos úszásban vitézkedett, de azt már feladta. Szerinte a kick-box sokkal energikusabb és le tudja vezetni a feszültséget.

Már az ovisok is tatamira lépnek

Munkatársunktól. K.