2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Gazdaság és Politika
Czabarka János | 2017-11-08 07:42:22

Már az egyházi rádiónak sincs helye Szegeden

Elindult Szegeden is a Rádió 1, Andy Vajna kormánybiztos lassan az egész országot behálózó rádiója, azonban a 24 információi szerint a problémamentes induláshoz ismét szükség volt a Médiatanács hathatós közreműködésére.- írja az index.hu

Már az egyházi rádiónak sincs helye Szegeden

Szegeden a Rádió 1 a 87,9-es frekvencián indult el, ami korábban a református, közszolgálati és közösségi tematikájú Európa Rádió helye. Az érdekes ebben az, hogy az Európát működtető cég közösségi minősítéssel jutott a frekvenciához, ami azzal jár, hogy nem kell frekvenciadíjat fizetni, cserébe csak kevés reklámot és sok közszolgálati tartalmat kell sugározni.

A Médiatanács azonban ismét tett azért, hogy Vajna rádiója gond nélkül elindulhasson Szegeden, és egyszerűen hoztak egy határozatot, amivel hozzájárulnak a frekvencia kereskedelmi felhasználásához, majd ahhoz, hogy a Rádió 1 átvegye az Európa helyét. Mindezt alig két hét leforgása alatt.
Több vidéki rádió igyekszik állni a sarat a Médiatanács egyoldalú döntéseivel és Vajna terjeszkedésével szemben, Békéscsaba mellett Szegeden sem akarta a helyi rádió, hogy a filmügyi biztos adója hálózatba kapcsolódjon velük.

Kép és szöveg: index.hu