2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2016-09-16 07:25:02

Makón tartják a díjugrató bajnokság döntőjét

A Makói Lovas Egyesület lovardájában rendezik Csongrád megye díjugrató sportjának kiemelkedő eseményét: szeptember 17-én és 18-án rendezi meg a megyei döntőt a Csongrád Megyei Lovas Szövetség.

A lovasok szombaton az elő- és középdöntőkben, vasárnap pedig a döntőkben mérhetik össze tudásukat. A rendezvényre a tavasszal kezdődő, nyolc minősítő fordulót számláló idény zárásaként kerül sor, amelyen a következő kategóriákban avatnak bajnokot: kezdő ló, kezdő lovas, ifjúsági lovas, amatőr lovas, felnőtt egyéni és felnőtt csapat. Szombaton a legrangosabb versenyszám (egyben a felnőtt középdöntő) a 125 cm-es magasságon magrendezett HRP Nagydíj lesz, míg vasárnap a mezőny a bajnoki címeket elnyerése mellett Makó Város Nagydíja elnyeréséért száll majd nyeregbe. A döntő fővédnökének Makó város polgármester asszonyát, Farkas Éva Erzsébetet kérte fel a Csongrád megyei Lovas Szövetség.

Makón tartják a díjugrató bajnokság döntőjét

Mint azt Ferenci Richárd, a Csongrád Megyei Lovas Szövetség elnöke portálunknak elmondta, az elnökség mindig próbálja úgy kiválasztani a helyszínt, hogy az alkalmas pálya mellett azt is figyelembe veszi, hogy a megye minél több régiójában legyenek versenyek. „Makón volt hajlandóság, valamint a körülmények is olyanok, amelyeknek köszönhetően színvonalas döntőt lehet rendezni, ráadásul az önkormányzat is támogatja és a verseny mellé állt. Több alkalmas helyszínünk van, lehet, hogy jövőre újra az a kellemes szituáció lesz, hogy el kell döntenünk, hogy hova kerüljön a döntő” – fogalmazott Ferenci Richárd.

Hozzátette, bíznak abban, hogy megfelelőek lesznek az időjárási körülmények a verseny megrendezéséhez. Az idei verseny legjelentősebb szponzora Makó város önkormányzata, ezért a vasárnapi felnőtt döntőt Makói Nagydíjnak nevezték el, valamint a két másik szponzor, a HRP Hungary és a CE Glass is szerepel a nagydíjakban.

Az érdeklődők számára ingyenes a belépés a döntőre, amelyet a makói régi vásártér, a Shell-kút mellett tartanak a hétvégén.

Forrás: szegedma.hu