2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-5°C
Felhős / 1°C
v / -5°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-09-25 15:57:50

Makói lehet az év legjobb egészségügyise

Országosan több mint 600 jelöltből négyen jutottak be a Richter Aranyanyu Díj 2017-es legjobb egészségügyi szakdolgozó választásának a döntőjébe. Egyikük a makói kórház vezető aneszteziológiai szakasszisztense, Molnárné Gardi Katalin. Szavazni november 5-ig lehet a jelöltekre.

Makói lehet az év legjobb egészségügyise

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. Ez az elismerés csak nőknek szól, olyan nőknek, akik valamilyen segítő foglalkozást végeznek és nap mint nap bizonyítják különleges erejüket, kitartásukat. Négy kategóriában ítélik oda ezt a díjat: pedagógus, orvos, egészségügyi szakdolgozó és szociális területen dolgozó nő. Az egészségügyi szakdolgozóknál országosan több mint hatszáz jelölés érkezett, s négyen jutottak be a döntőbe. Köztük van Molnárné Gardi Katalin, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó vezető aneszteziológiai szakasszisztense is.

Makói lehet az év legjobb egészségügyise

- A családomban rajtam kívül senki sem dolgozik az egészségügyben, ezért szinte kakkuktojásnak számítok - mondta mosolyogva Molnárné Gardi Katalin. Hozzátette: egyáltalán nem bánta meg, hogy ezt választotta, s hálát ad az Istennek, hogy olyan hivatása lehet, amit naponta örömmel végezhet, mivel nagyon szereti, ez az élete. Harmincnégy esztendeje dolgozik a makói kórházban, ez az első munkahelye. S mit tart benne a legfontosabbnak? - A betegekkel való törődést, a segítségnyújtást és az egészség megőrzését - fejtette ki a szakasszisztens.

Makói lehet az év legjobb egészségügyise

A jelölt földeáki, s annyit még elárult: számára nagyon fontosak a gyökerek, s nagyon büszke arra, hogy ebből a kis faluból idáig eljuthatott. - Korábbi páciensem, egy földeáki hölgy jelölt erre a díjra, nagyon meglepődtem, mikor februárban felhívott telefonon, hogy szeretné, ha indulnék az Aranyanyu elismerésért - emelte ki Molnárné Gardi Katalin. - Úgy voltam vele, ha a volt betegem időt szakít arra, hogy írjon rólam pár gondolatot, s azt elküldje a szervezőknek, akkor én erre nem mondhatok nemet, vállaltam - folytatta az egészségügyi szakdolgozó.

Molnárné Gardi Katalin bemutatkozó videóját itt találja:

Az interneten lehet szavazni egészen november 5-ig, hogy ki kapja 2017-ben a Richter Aranyanyu Díjat az egészségügyi szakdolgozó kategóriában. A voksát a következő linken adhatja le: aranyanyu.hu/dij.

Munkatársunktól. K.