2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Gazdaság és Politika
Tudósító | 2018-02-09 13:16:25

Makói Fidesz: Akkor most kié Vásárhely?

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás nem csupán a helyieket, hanem a makóiakat is foglalkoztatja. Czirbus Gábor, a Fidesz makói alapszervezetének elnöke pénteken többek között azért hívott össze sajtótájékoztatót, mert elmondása szerint az egyik, magát függetlennek mondó vásárhelyi jelölt kampányában az MSZP makói irodájának vezetője is részt vett.

Makói Fidesz: Akkor most kié Vásárhely?

A február 7-ei makói testületi ülésen két témáról, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásról, illetve a migráció kérdésről is hosszan vitatkoztak a képviselők. Ennek tükrében döntött úgy Czirbus Gábor, a Fidesz helyi alapszervezetének az elnöke, hogy pénteken sajtótájékoztatót hív össze. - Szeretném néhány pártsemleges megnyilvánulásra felhívni a figyelmet - természetesen a pártsemleges szót idézőjelbe téve - amire az elmúlt hetekben lettem figyelmes - kezdte Czirbus Gábor.

Makói Fidesz: Akkor most kié Vásárhely?

Czirbus Gábor fotót is mutatott az esetről

- A korábbi szocialista többségű makói városvezetés előszeretettel használta politikai fogásként azt, hogy megpróbálta összeugarasztani a két szomszédos várost, vagyis Hódmezővásárhelyt és a Makót - folytatta Czirbus Gábor. A fideszes politikus szerint a volt baloldali polgármester követői mind a mai napig így tesznek. - Ezért is lennék arra nagyon kíváncsi, vajon mit keresett januárban Hódmezóvásárhelyen a makói MSZP iroda vezetője, Csávás Antal, hiszen fotó is készült arról, hogy az álfüggetlen jelölt standjánál kampányol- vélekedett Czirbus Gábor. - Igen sűrűn használják azt a szlogent, hogy Makó a makóiaké, akkor ennek fényében Vásárhely kié?, úgy látszik a makói baloldal Vásárhelyre is szemet vetett - nyiltkozta szarkasztikusan az elnök.

Makói Fidesz: Akkor most kié Vásárhely?

Czirbus Gábor nem egy, hanem két fotóval is készült péntekre. - Dr. Török Miklós, a DK makói önkormányzati képviselője megjelentetett az egyik helyi hirdetőújságban egy szórólapot, mely megszólalásig hasonlít ahhoz a plakáthoz, amit Hódmezővásárhelyen dr. Márki-Zay Péter polgármester-jelölt is használ - hívta fel a figyelmet a fideszes politikus. - Megegyeznek rajtuk a színek, a szövegek formája is, így meg merem kockáztatni azt, hogy ugyan annak a szerkesztőnek a kezei közül került ki mind a kettő, azt sem tartom kizártnak, hogy mind a kettőt a Demokratikus Koalíció csináltatta - mondta Czirbus Gábor.

Makói Fidesz: Akkor most kié Vásárhely?

A szerdai testületi ülésen napirendre tűzték az illegális bevándorlást és az azt támogató szervezetek, bevándorlásszervező irodák elutasításáról szóló nyilatkozattételt is. - Az előzményekhez tartozik, hogy a makóiak 2015-ben aláírásukkal, a későbbi népszavazáson pedig az ikszükkel elutasították a kötelező betelepítést és a kvótarendszert - fogalmazott Czirbus Gábor. Ezért is tartották fontosanak, hogy a grémium is megtárgyalja ezt az előterjesztést. - Az ügy súlyossága miatt én név szerinti szavazást kértem, így feketén-fehéren látszik, hogy a baloldali képviselők kiálltak a betelepítés mellett - szögezte le végül Czirbus Gábor.

Munkatársunktól. K.