2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-09 18:16:16

Makó közlekedése a terítéken

Egy díj nem csupán egy plakettet vagy emléklapot jelenthet, hanem akár programot is. Miután Makó megkapta a Közlekedésbiztonsági díjat emellé járt az is, hogy fórumot szervezhettek e témában, valamint látványos bemutatót a gyerekeknek. Mindezekre pénteken kerülhetett sor.

Makó közlekedése a terítéken

A makói önkormányzat nevében nemrég Czirbus Gábor alpolgármester vehette át Budapesten a Közlekedésbiztonsági díjat. Ezt többek között azzal érdemelte ki a város, hogy az elmúlt pár esztendőben számos olyan fejlesztést hajtott végre, illetve intézkedést vezetett be, mellyel növekedett a közlekedés biztonsága. Így például közel 600 KRESZ-tábla cseréje, valamint kihelyezése indult el.

Makó közlekedése a terítéken

- Az elismerésünk annak is szól, hogy online közlekedési konzultációt kezdeményeztünk, valamint a rendőrséggel közösen kidolgozott programjainkat rendszeresen megrendezzük, melyekbe minél szélesebb régeteg kívánunk bevonni, az óvodásoktól kezdve egészen az idősekig - mondta Weszelyné Véghseő Henriett Mária. A települési képviselő köszöntötte pénteken a Koronában rendezett közlekedésbiztonsági fórum résztvevőit. A díj mellé az is járt, hogy megszervezhették ezt a találkozót. Ezalatt a Pulitzer-kollégium mögött a gyerekeknek berendeztek egy közlekedésbiztonsági parkot, a fiataloknak pedig egy szimulációs szobát.

Makó közlekedése a terítéken

A fóumon nem csupán a téma avatott szakemberi vettek részt, hanem olyanok is, akik fontosnak érzik azt, hogy a városuk közlekedése megfelelő legyen. A szervezők nevében Pausz Ferenc, a GRSP Magyarország Egyesület ügyvezető igazgatója elmondta: épp ez az egyik cél, hogy az úgynevezett laikusok is kivegyék a részüket a munkából. Pausz Ferenc ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Makó közlekedése a terítéken

Makó közlekedése a terítéken

Makón korábban a legnagyobb problémát az jelentette, hogy egy fontos nemzetközi főút, a 43-as szinte kettémetszette a települést. - Ezt akár szó szerint is kellett érteni, mivel a sztráda megépítése előtt szinte tömött sorban haladtak át a járművek, s köztük rengeteg kamion a városon - vette át a szót a makói rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Dr. Neparáczki László alezredes is részt vett a pénteki fórumon, s vázolta ezt a helyzetet, melyet itt hallhat:

Makó közlekedése a terítéken

Makó közlekedése a terítéken

Munkatársunktól. K.