2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-12-21 13:23:36

Makó 670 milliós ajándéka

Karácsonyi ajándékként 670 millió forint érkezik a makói önkormányzat számlájára. A Területi Operatív Program három pályázatán jártak sikerrel, így modernizálhatják a városi piacot, fejleszthetik az ipari parkot és kialakíthatnak egy turisztikai látványosságot, az úgynevezett Igazgyöngyök útját. A beruházásokat Farkas Éva Erzsébet polgármester részletezi.

Makó 670 milliós ajándéka

Örömteli hírekről tájékoztatta csütörtökön a városházi irodájában Farkas Éva Erzsébet makói polgármester a sajtó megjelent képviselőit. - Igazi karácsonyi ajándékot kaptunk, hiszen három, a Területi Operatív Programhoz (TOP) beadott pályázatunk nem csupán nyert, hanem száz százalékos támogatást is élvez - fejtette ki a városvezető. Erről a hivatalos értesítést december 20-án kapta meg az önkormányzat. A három TOP-os pályázaton összesen 670 millió forintot nyert Makó.

Makó 670 milliós ajándéka

A városi piac is megújul

A makóiak által is a legjobban várt fejlesztés a városi piac rendbe tétele. - Korábban is pályáztunk rá, de első körben sikertelenül, de most végre sikerült - mondta Farkas Éva Erzsébet. Mind az árusok, mind a vevők több fórumon is elmondták: szükség van a piac helyzetének a javítására. A 670 millióból erre 250 milliót tudnak jövőre fordítani. De pontosan mi és hogyan, illetve mikorra is újítanak meg a piacon, azt Farkas Éva Erzsébet polgármester itt részletezi:

Makó 670 milliós ajándéka

Makó 670 milliós ajándéka

Az ipari park madártávlatból

Egy település csak úgy tudja megtartani a lakosait, s elsősorban a fiatalokat, ha van megfelelő számú és minőségű munkahelye. A város ipari parkjában több kisebb-nagyobb vállalkozás is működik, de az önkormányzat bővíteni szeretne. Ennek érdekében pályázatot nyújtottak be a létesítmény infrastrukturális fejlesztésére is. A karácsonyi csomagban ez is bekerült, vagyis 200 millió forintot fordíthatnak a makóiak erre a célra.

Makó 670 milliós ajándéka

Az Igazgyöngyök útja egyik állomása

Az úgynevezett Igazgyöngyök útja egy olyan tervezett turisztikai látványosság, mely bemutatja a város értékeit. Több állomást alakítanak ki, ahol az érdeklődők információt is találhatnak arról, mi mindent is látnak. A projekt kapcsolódik a Szeged-Csanád Egyházmegye makói templomfelújítási programjához is, hiszen ez a kiemelt turisztikai útvonal több vallási helyszínt is értint majd. Ennek a megépítése szintén jövőre indulhat, s a teljes költsége 220 millió forint.

Makó 670 milliós ajándéka

A piac mostani főbejárata is teljesen átalakul

Fotó (amin nincs vízjel): www.mako.hu

Munkatársunktól. K.