2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-04-20 19:24:58

Májusban indul a járdaépítés

Négy makói vállalkozás képviselője, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtökön aláírta a járdák felújítására vonatkozó szerződéseket. Mint ismert, a 2017. évi költségvetésben 100 millió forintot különített el az önkormányzat a járdaprogramra. A munkálatok májusban kezdődnek és ősszel fejeződnek be.

Májusban indul a járdaépítés

A makói választókerületek önkormányzati képviselői - lakossági javaslatok alapján - leadták, mely utcák szorulnak felújításra körzetükben. Ezeket az igényeket a polgármesteri hivatal műszaki csoportja felülvizsgálta és a szükséges műszaki tartalmat meghatározta. Ez alapján írták ki a közbeszerzési eljárást. Az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság április 11-i rendkívüli ülésén döntött a nyertes kivitelezőkről: Földesi-ÉP KER Kft., M-Color 2009 Kft., Silye és Társa Kft., valamint Tóth-Kása Józsefné.

Májusban indul a járdaépítés

A szerződéseket a nyertes vállalkozókkal csütörtökön Farkas Éva Erzsébet polgármester írta alá. Az önkormányzat május első hetében adja át a munkaterületet, ezt követően kezdhetik el a vállalkozók a munkálatokat. - Először a lakosságot értesítjük, melyik utcában számíthatnak a kivitelezésre, amely természetesen több szakaszban fog megtörténni - fogalmazott Silye Zoltán. A Silye és Társa Kft. ügyvezetője hozzátette: a lakosság türelmét kérik, hiszen a járdák felújítása némi kényelmetlenséggel jár, de utána az esztétika érték mellett nő az ingatlan értéke is.

Májusban indul a járdaépítés

Méhes Tibor, az M-Color 2009 Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki az ügyben, hogy az önkormányzat lehetőséget adott arra, hogy részt vehessenek ezekben a nagyszabású munkálatokban. Farkas Éva Erzsébet polgármester pedig kiemelte: a városvezetés tervei szerint jövőre újabb járdák újulhatnak meg, s egyben reményét is kifejezte, miszerint hosszabb távú együttműködés alakul ki a vállalkozókkal.

Májusban indul a járdaépítés

- Április 24-től kezdik meg a kivitelezők a munkálatok ütemezését, a felújítások pedig május 8-án indulnak, s a tervek szerint őszre el is készülnek vele - tette hozzá Farkas Éva Erzsébet. Összesen 4,6 km hosszú, közel 13 ezer négyzetméter járdaszakasz újul meg a városban. A járdák egy része térkövet, míg másik része beton burkolatot kap, de olyan is lesz köztük, melyeket úgynevezett 40-es lapokkal fednek le.

Munkatársunktól. K.