2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-2°C
Felhős / -1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-05-17 11:26:35

Május végén avatják az országzászlót

Makón május 31-én avatják újra az országzászlót. Emellett mozgáskorlátozott gyermekek részére játszótéri elemeket is átadnak a hónap folyamán. A Rádió 7 szerdai Napraforgójában Weszelyné Véghseő Henriett és Kovács Sándor képviselőkkel beszélgettünk a hagymavárost érintő fejlesztésekről, beruházásokról.

Május végén avatják az országzászlót

Az országzászló újraállítását Kovács Sándor képviselő kezdeményezte még tavaly, majd a Polgári Bálon gyűjtést is kezdeményeztek rá. Az országzászló – az eredetinek megfelelően – egyenlő oldalú háromszög alaprajzú, körüljárható lesz. A zászlórúd kiemelt, világos, nemes csiszoltbeton kőburkolatú talapzaton áll, melyet téglaburkolatú mellvéd szegélyez, a mellvédet tört fehér műkő plasztika koronázza. A főhomlokzat előtt virágágyás kerül kialakításra fehér és vörös rózsák számára. Ezt középen közlekedő választja két részre, mely az országzászló főhomlokzatához vezet. Kialakítanak majd egy, a rendezvények megtartására alkalmas kavicsos térrészt, valamint új virágágyások is beültetésre kerülnének. A középcső csúcsíves mező szolgálna az ereklye másolatának elhelyezésére.

Május végén avatják az országzászlót

Kovács László

Az országzászlót május 31-én ünnepélyes keretek között állítják fel, az eredeti, később lebontott átadásának 75. éves évfordulóján.

Weszelyné Véghseő Henriett képviselőt még januárban kereste meg egy asszony azzal, hogy tudna-e segíteni abban, hogy mozgáskorlátozott gyermeke is játszhasson a többi gyerekkel, használhassa ő is a játszótéri elemeket.

Május végén avatják az országzászlót

Weszelyné Véghseő Henriett

Weszelyné Véghseő Henriett az ügy mellé állt. Az önkormányzati és civil összefogásnak köszönhetően 5 játéelemmel gazdagodik a Petőfi Park. A játszóeszközöket elsősorban a mozgáskorlátozott gyerekek használhatják, de nagyon fontos, hogy nem elkülönülve egészséges társaiktól, hanem akár velük együtt. Május 28-án 15 órakor adják át a mozgáskorlátozottak számára készített játszóelemeket.

Makó városa a 2017. évi költségvetésben 100 millió forintot különített el járdaépítésre. A program során 30 utcában újítják fel a járdákat, mindezt a 8 képviselő javaslatai alapján teszik meg. Összesen mintegy 4,6 km-nyi út újul így meg a városban.

ÉR.