2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Rádió 7 hírei
Megyeri József | 2017-01-21 23:51:54

Magasba lendültek a rózsák – Galériával!

A társastánc nem csak a lépésekre tanít meg, hanem az összetartozás élményével is gazdagít. Ez a Németh László Gimnázium és Általános Iskola bálján különösen igaznak bizonyult, ugyanis a 44 pár osztatlan sikert aratott a koreográfiájával.

Magasba lendültek a rózsák – Galériával!

Minden év januárjában megkezdődik a báli szezon Vásárhelyen. Január 7-én a Bethlenesek tartották meg táncestjüket a Fekete Sasban, majd két hét pihenő után a Németh László Gimnázium, Általános Iskola végzősei értek életük egyik legjelentősebb eseményéhez.

Magasba lendültek a rózsák – Galériával!

A bál kezdetén egyperces néma csenddel emlékeztek a magyar középiskolásokat szállító busz olaszországi balesetére, majd az est fővédnöke, Lázár János tartotta meg köszöntőjét. Az országgyűlési képviselő, miniszter sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, valamint arra kérte a fiatalokat, hogy legyenek hálásak a szüleiknek, amiért megteremtették a feltételeket a bál létrejöttéért.

Magasba lendültek a rózsák – Galériával!

- A társastánc nem csak a lépésekre tanít meg, hanem az összetartozás élményével is gazdagít – mondta Árva László. A gimnázium igazgatója hozzátette, az intézmény ugyan állami fenntartással működik, de az otthona mégis Hódmezővásárhely; az a közösség, amelyben az iskola teremtődött.

Magasba lendültek a rózsák – Galériával!

A Fekete Sasban megjelentek háromféle táncot láthattak, amelyek különböző fantázianeveket kaptak. A bécsi keringő vadrózsa keringőként futott, melynek érdekessége az volt, hogy a fiatalok a koreográfia végén egy rózsa formáját alkották. A fiúknál a kellék egy-egy rózsa volt, melyek az utolsó pillanatokban a magasba lendültek. Ezt latin ritmusok, a szamba követte, majd NLGrease néven musical betét következett. Fogarassy Judit Bessenyei-díjas táncművész elmondta, mindig a zenékhez választják a táncokat, ez most sem volt másképp.

Magasba lendültek a rózsák – Galériával!

A 12. osztályos Kacsó Petra a nála két évvel fiatalabb Létai Alexszel táncolt. A keringőnél voltak olyan lépések, amiket nehezen sajátítottunk el – mesélte a lány, aki ennek ellenére mindhárom táncot egyformán szerette. A jövő kapcsán kiderült, több ágazat is érdekli: fotózásban, aerobik-oktatásban és rendezvényszervezésben is el tudja képzelni magát.

Magasba lendültek a rózsák – Galériával!

A közönség soraiban Farkas Zsuzsannával, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatójával is összefutottunk. Ő fia, Varga Dániel miatt vett részt az esten. A család már több hónapja hangolódott a mulatságra. Zsuzsannának nagyon tetszett a tánc, ügyesnek tartotta a diákokat az összhang miatt.

Az esten a zenét a bálteremben az Orosházi Hangulat Együttes, a földszinten Arany-Tóth Attila biztosította.

Magasba lendültek a rózsák – Galériával!

Megyeri József

Fotók: Sz. Viktor, Megyeri József